Wat is er lekkerder dan een lekker stukje brood met een dip bij de borrel? Wij kunnen zo snel niets lekkerders bedenken dan een goede, zelfgemaakte dip! Daarom delen we dit recept met je… Dan zet jij in een handomdraai een heerlijke tzatziki op tafel. Lekker fris van smaak en ook nog best eens gezond.
Ingredienten en benodigdheden:
500 gram Griekse volvette yoghurt
1/2 komkommer
3 teentjes knoflook
Dille (gedroogd)
1/2 Citroen
Olijfolie
Peper
Zout
Zeef/ fijn vergiet
Rasp
Knoflookpers
Mengkom
Snijplank
Stappen:
1. Schil de komkommer (hoeft niet heel netjes, als er wat groen van de schil achter blijft zal dat wat extra smaak toevoegen) en rasp de komkommer vervolgens boven een vergiet/zeef.
2. Strooi vervolgens een beetje zout over de komkommer en laat het uitlekken.
3. Meng vervolgens de geperste knoflook met de kruiden en voeg wat gemalen peper toe.
4. Voeg een scheut olijfolie en het sap van een halve citroen toe aan het kruidenmengsel.
5. Meng de yoghurt, komkommer en kruiden door elkaar en zet de tzatziki een paar uurtjes in de koelkast om de smaak in te laten trekken.
Serveertip:
Dip je brood hierin. Bij voorkeur pita broodjes of Turks brood. Ook is rauwkost heel goed te combineren. Dip bijvoorbeeld een stuk paprika of wortel in de tzatziki.
Kom je er tijdens het koken achter dat je keuken misschien toch wat toevoegingen kan gebruiken of misschien kan jij wel een heel nieuwe keuken gebruiken? Maak dan gerust hier een afspraak bij een van onze showrooms om de mogelijkheden te onderzoeken. Je mag natuurlijk ook altijd binnen lopen zonder afspraak te maken.
Meer recepten? Lees:
– Maak ook hummus voor bij de borrel met dit recept.
– Toch meer trek in iets knapperigs? Zo maak je de lekkerste nachos.
– Lees ook welk bierglas het beste geschikt is voor jouw biertje!
VOLG ONS