088 0101 200 [email protected]

Welkom in de wereld van comfortfood met ons heerlijke recept voor romige pasta met kip. De keuken wordt gevuld met de verrukkelijke geur van verse kruiden, terwijl dit gerecht belooft een ware smaaksensatie te worden. Sappige stukjes kip, gehuld in een zijdezachte saus, vermengen zich met al dente pasta voor een perfecte balans van smaken. Of je nu een doordeweekse maaltijd bereidt of indruk wilt maken op gasten tijdens een etentje, deze romige pasta met kip zal gegarandeerd een favoriet worden. Dus doe je schort om en laten we beginnen met koken! 

 

Romige Pasta met Kip recept

Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 400 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels boter
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

 

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit 2 eetlepels boter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de blokjes kipfilet tot ze goudbruin zijn en gaar van binnen. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  3. Voeg de resterende 2 eetlepels boter toe aan dezelfde pan. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
  4. Voeg de champignons toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de gedroogde oregano, basilicum en paprikapoeder toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Giet de kippenbouillon en slagroom in de pan. Breng aan de kook en laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  7. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de saus en roer goed door tot de kaas is gesmolten en de saus romig is.
  8. Voeg de gebakken kip en gekookte pasta toe aan de pan en meng goed door de saus.
  9. Proef de pasta en pas indien nodig de kruiden aan.
  10. Serveer de romige pasta met kip, gegarneerd met verse peterselie.

 

Geniet van deze romige en hartige pasta met een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Eet smakelijk!

 

Ben je er tijdens het bereiden van de Romige Pasta met Kip achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie voor pasta recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest