088 0101 200 [email protected]

Ben je op zoek naar een heerlijk recept voor Churros? Dan ben je hier aan het juiste adres! Churros zijn knapperige, gefrituurde deegstengels die oorspronkelijk uit Spanje komen. Ze zijn perfect voor bij de koffie, als dessert, of gewoon als een lekkere snack. Met dit eenvoudige recept kun je thuis deze authentieke Spaanse lekkernij maken die net zo lekker zijn als de churros die je in Spanje zou vinden.

 

Churros

Dit recept is ongeveer geschikt voor 4 tot 6 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

Churros

  • 250 ml water
  • 100 g boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 g bloem
  • 3 grote eieren
  • Plantaardige olie (voor frituren)

Kaneelsuiker

  • 100 g suiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder

Chocoladesaus (optioneel)

  • 200 g pure chocolade
  • 200 ml slagroom

 

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Kaneelsuiker: Meng de suiker en kaneel in een kom en zet apart.
  2. Chocoladesaus: Hak de pure chocolade fijn. Verhit de slagroom in een pan tot het bijna kookt. Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Roer tot een gladde saus ontstaat.

Deeg bereiden

  1. Water en boter: Breng in een middelgrote pan het water, boter, suiker en zout aan de kook.
  2. Bloem toevoegen: Voeg de bloem in één keer toe en roer krachtig met een houten lepel tot het deeg een bal vormt en loskomt van de zijkanten van de pan.
  3. Afkoelen: Laat het deeg iets afkoelen (ongeveer 5 minuten).
  4. Eieren toevoegen: Voeg de eieren één voor één toe, terwijl je goed blijft roeren tot elk ei volledig is opgenomen en het deeg glad en glanzend is.

Churros vormen en frituren

  1. Spuitzak voorbereiden: Doe het deeg in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
  2. Verhitten: Verhit de plantaardige olie in een diepe pan of frituurpan tot 180°C.
  3. Spuiten en frituren: Spuit het deeg direct in de hete olie in staafjes van ongeveer 10 cm lang. Gebruik een schaar om het deeg af te knippen.
  4. Goudbruin bakken: Bak de churros in kleine porties tot ze goudbruin en knapperig zijn (ongeveer 2-3 minuten per kant). Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Afwerking

  1. Kaneelsuiker: Rol de warme churros meteen door de kaneelsuiker, zodat ze goed bedekt zijn.
  2. Serveren: Serveer de churros warm met de chocoladesaus aan de zijkant om te dippen.

 

Tips & Tricks

  • Olietemperatuur: Het is cruciaal dat de olie op de juiste temperatuur is om de churros krokant te maken. Te koude olie zorgt ervoor dat ze te vet worden en te hete olie zorgt ervoor dat ze aan de buitenkant verbranden terwijl ze aan de binnenkant rauw blijven.
  • Deegconsistentie: Het deeg moet stevig en glad zijn. Als het te dun is, voeg dan wat extra bloem toe. Als het te dik is, voeg dan een klein beetje water toe.
  • Gebruik van de spuitzak: Als je geen spuitzak hebt, kun je ook een plastic zak gebruiken. Snijd een hoekje van de zak af om een zelfgemaakte spuitmond te maken.
  • Churros vormen: Zorg ervoor dat je de churros in gelijkmatige stukken snijdt voor een gelijkmatige garing. Je kunt ook kleinere churros maken voor een hapklare snack.

 

Serveertips

  • Met vers fruit: Serveer de churros met een selectie van vers fruit, zoals aardbeien of frambozen, voor een frisse en gezonde twist
  • Dipsauzen: Experimenteer met verschillende dipsauzen zoals karamel-, aardbeien- of een vanillesaus.
  • Met ijs: Serveer de churros met een bolletje vanille- of chocolade-ijs en garneer met een beetje extra kaneelsuiker voor een extra feestelijke touch.

 

Variaties

  • Gevulde Churros: Vul de churros met een vulling naar keuze, zoals dulce de leche, Nutella of een vanille crème door een spuitmond in het midden te steken en de vulling voorzichtig in te spuiten.
  • Kaneelsuiker: Voeg extra smaken toe aan je suiker-kaneel mengsel, zoals een snufje nootmuskaat of vanille-extract.
  • Glazuur: Bedek de churros met een glazuur van poedersuiker en citroensap voor een frisse twist

 

Met dit recept maak je eenvoudig zelf de perfecte churros met een krokante buitenkant en een zachte binnenkant. Ideaal voor een gezellig ontbijt, een feestelijke gelegenheid of gewoon een traktatie voor jezelf. Geniet van de authentieke smaken van Spanje met deze onweerstaanbare lekkernij!

 

Ben je er tijdens het maken van de churros achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? De zomervakantie is de perfecte tijd om nieuwe inspiratie op te doen voor je keuken! Bij Keukenwarenhuis.nl vieren we de zomer met onze fantastische Caribbean Zomeracties. Gedurende deze actieperiode kun je profiteren van Keukens voor Half Geld (tot wel 50% korting!) of een Composiet blad voor de prijs van een kunststof blad, wat je een voordeel kan opleveren tot maar liefst €4000,-! (deze actieperiode is geldig tot en met 25 augustus 2024). Maak snel hier een afspraak of kom eens gezellig langs bij één van onze twee inspiratie showrooms om de mogelijkheden in jouw keuken te komen bekijken. Je vindt hier bovendien alle keukenstijlen. Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Meer inspiratie voor zoete lekkernijen

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest