088 0101 200 [email protected]

Op zoek naar het perfecte hoofdgerecht voor de feestdagen? Zoek niet verder! Beef Wellington is dé ultieme kerstklassieker die je kersttafel naar een hoger niveau tilt. Met malse biefstuk, rijke paddenstoelen, smeuïge paté én een knapperig laagje bladerdeeg, is dit gerecht een waar culinair meesterwerk. Laten we geen tijd verspillen en meteen duiken in dit heerlijke recept.

 

Beef Wellington recept

Dit recept is geschikt voor ongeveer 6 tot 8 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 1,5 kg ossenhaas
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g gemengde paddenstoelen (bijv. champignons, oesterzwammen)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 200 g paté (bijv. ganzenleverpaté)
  • 500 g bladerdeeg
  • 2 eieren, losgeklopt (voor het glazuren)

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kruid de ossenhaas royaal met zout en peper. Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur en schroei de ossenhaas aan alle kanten dicht tot het vlees mooi bruin is. Laat het afkoelen.
  3. Maal de paddenstoelen in een keukenmachine tot fijn gehakt. Verhit een beetje olie in dezelfde pan en bak de knoflook en sjalot tot ze zacht zijn. Voeg de gemalen paddenstoelen toe en bak ze tot al het vocht is verdampt. Voeg peterselie toe, breng op smaak met zout en peper en laat het mengsel afkoelen.
  4. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Bestrijk het bladerdeeg met een dunne laag paté en leg het paddenstoelenmengsel erbovenop.
  5. Leg de afgekoelde ossenhaas in het midden van het bladerdeeg en rol het geheel strak op. Snijd overtollig deeg af en vouw de uiteinden dicht.
  6. Leg de rol op een bakplaat met de naad naar beneden. Bestrijk het geheel met losgeklopt ei voor een mooie gouden kleur.
  7. Bak de Beef Wellington in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten of totdat het bladerdeeg goudbruin is.
  8. Laat het geheel enkele minuten rusten alvorens het aan te snijden. Serveer met je favoriete bijgerechten en geniet van deze onweerstaanbare kerstklassieker!

 

Dit recept voor Beef Wellington zal ongetwijfeld indruk maken op je gasten tijdens de feestdagen. De combinatie van sappige ossenhaas, aromatische paddenstoelen en krokant bladerdeeg is simpelweg onweerstaanbaar. Dus, waar wacht je nog op? Ga de keuken in en creëer een culinair meesterwerk dat de kersttafel zal veroveren!

 

Ben je er tijdens het maken van de Beef Wellington achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer feestelijke Kerst recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest