Heerlijk en toch ook een beetje gezond. Waar we het dan over hebben? Bananenbrood. De banaan zorgt ervoor dat het een heerlijk zoete cake wordt. Lekker voor bij de koffie of thee. Er zijn heel veel soorten recepten voor deze heerlijke cake. We hebben de simpele versie voor je gevonden en geven ook aan wat je kunt veranderen om het gezonder te maken.
Wat heb je nodig voor een lekker bananenbrood
2 grote rijpe bananen
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
115 gram zachte ongezouten boter
115 gram bruine suiker / 8 dadels zonder pit
2 losgeklopte eieren
Snuf zout
*optioneel: ongezouten noten
Stappen
1.Verwarm de oven voor op 180 ᵒC
2. Doe de bloem, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom en meng het goed.
3. Mix de boter en suiker in een andere kom
4. Prak de bananen met een vork en meng het met de losgeklopte eieren. Hoe fijner je de bananen hebt geprakt, hoe minder stukjes banaan je in de cake zal tegenkomen.
5. Voeg het banaan-ei mengsel bij het mengsel van suiker en boter en meng deze goed met een spatel of een lepel. Voeg vervolgens het mengsel van bloem toe en roer het geheel tot een glad geheel. Als de substantie wat aan de dikke kant is kun je nog een scheutje water toevoegen
Tip: – Je kunt op het laatst ook nog noten toevoegen.
– Wil je een mooie cake maken? Leg dan twee plakken banaan over de lengte gesneden op de cake voor je hem gaat bakken.
6. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm en zet deze 45 minuten in de oven.
7. De cake is klaar als je satéprikker schoon blijft wanneer je deze in de cake steekt en hem weer omhoog haalt.
8. Laat de cake even afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en voila!
Tip: Rooster de plak cake even en smeer er daarna gezouten boter op. Klinkt misschien niet heel lekker, is verrukkelijk!
Kom je er tijdens het bakken achter dat delen van jouw keuken of misschien wel jouw hele keuken aan vervanging toe is? Beide is mogelijk. Kom gerust langs bij een van onze showrooms of maak hier alvast een afspraak zodat we je direct van advies kunnen voorzien.
Meer bakken? Lees:
– Maak de lekkerste chocoladetaart met dit recept.
– Worteltaart is altijd smullen en zo bak je hem.
– Echt uitpakken doe je met kaneelrollen. Lees daarvoor dit recept.
VOLG ONS