088 0101 200 [email protected]

Moederdag is een speciale gelegenheid om alle moederfiguren te eren en te verwennen. En wat is er nu beter dan ze te verwennen met een heerlijk zelfgemaakt ontbijt? Deze aardbeien mascarpone wentelteefjes zijn een perfecte keuze voor een smakelijk verrassing op deze speciale dag. Romig, fruitig en vol van smaak, deze wentelteefjes zullen gegarandeerd een glimlach op het gezicht van elke moeder toveren!

 

Aardbeien mascarpone wentelteefjes

Dit recept is ongeveer geschikt voor 4 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 8 sneetjes stevig wit brood
  • 250g mascarpone
  • 2 eieren
  • 1/4 kopje melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout
  • Boter om te bakken
  • 250g verse aardbeien, gehalveerd
  • Poedersuiker, ter garnering
  • Verse muntblaadjes, ter garnering

 

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de mascarponevulling. Meng de mascarpone, suiker en vanille-extract in een kom tot het goed gemengd is. Zet opzij terwijl je de rest van de ingrediënten voorbereidt.
  2. Klop in een ondiepe schaal de eieren, melk en een snufje zout samen tot een glad mengsel.
  3. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Doop elke sneetje brood in het eimengsel, zorg ervoor dat beide kanten goed bedekt zijn.
  5. Bak de sneetjes brood in de hete koekenpan tot ze aan beide kanten goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 2-3 minuten aan elke kant.
  6. Haal de wentelteefjes uit de pan en leg ze op een bord. Herhaal dit met de resterende sneetjes brood, voeg indien nodig meer boter toe aan de pan.
  7. Verdeel de mascarponevulling gelijkmatig over vier van de wentelteefjes.
  8. Leg een paar gehalveerde aardbeien op de mascarponevulling en bedek ze met de overgebleven wentelteefjes om kleine sandwiches te maken.
  9. Serveer de warme wentelteefjes met extra verse aardbeien bovenop en bestrooi met poedersuiker voor een mooie presentatie.
  10. Garneer met een paar verse muntblaadjes voor een extra frisse touch.
  11. Serveer de aardbeien mascarpone wentelteefjes warm en geniet samen met je moeder van dit heerlijke Moederdagontbijt.

 

Met deze Aardbeien Mascarpone Wentelteefjes zal elke moeder zich speciaal en geliefd voelen op Moederdag. Het is een heerlijke manier om waardering te tonen voor al hun liefde en zorg. Het romige mascarponemengsel en de sappige aardbeien zorgen voor een onvergetelijke smaakervaring die zeker indruk zal maken. Dus verras je moeder met dit heerlijke ontbijt en maak van Moederdag een dag om nooit te vergeten!

 

Ben je er tijdens het bereiden van de aardbeien mascarpone wentelteefjes achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer lekkere ontbijt inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest