Zelf popcorn maken is ontzettend simpel! Daarom delen wij drie popcorn recepten om de lekkerste popcorn op tafel te toveren.
Basisrecept popcorn
Je kunt natuurlijk magnetron popcorn halen, maar zelf maken is ontzettend makkelijk. Het enige wat je er voor nodig hebt is een koekenpan met deksel, maïskorrels en wat olie.
Ingrediënten voor 2 porties
- 50 gram maïskorrels
- Scheutje olijfolie
Bereiding
- Verhit de olie in de koekenpan.
- Voeg de maïskorrels toe en leg het deksel op de pan.
- Laat de popcorn op middelhoge stand poppen. Als je de popcorn niet meer tegen het deksel hoort poppen is de popcorn klaar.
- Haal de popcorn van het vuur, bestrooi met de gewenste topping, doe de deksel weer op de pan en schud goed door elkaar.
- Eet smakelijk!
3x popcorn recepten
- Zoete en zoute popcorn, of sweet and salty popcorn: Maak het basisrecept, voeg dan een eetlepel olie toe en suiker of zout naar smaak. Meng goed door elkaar. Wil je sweet and salty? Maak dan de helft zoet, de helft zout en voeg vervolgens samen.
- Chocolade zeezout popcorn: Maak het basisrecept, smelt ondertussen een paar blokjes chocolade au bain marie. Zodra de popcorn klaar is, voeg je zeezout toe naar smaak, meng goed. Schenk de gesmolten chocolade erdoor en meng goed. Verdeel de popcorn met chocolade en zeezout over een rooster met bakpapier. Laat de chocolade hard worden in de koelkast.
- Pizza popcorn: Popcorn die naar pizza smaakt? YES! Maak het basisrecept, voeg een halve theelepel gedroogde oregano, een halve theelepel gedroogde basilicum, een halve theelepel knoflookpoeder en een snufje chilivlokken toe. Mix goed. Top af met twee eetlepels Parmezaanse kaas.
Ben je er tijdens het maken van de popcorn achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of ben je misschien wel op zoek naar een gehele nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak direct een afspraak om de keuken van je dromen te verwezenlijken.
Meer lekkere recepten
- De perfecte borrelplank maken
- Geroosterde kikkererwten
- Zelf Brabantse worstenbroodjes maken
- Peanut butter cups maken
Doe je die kruiden / zout / suiker bij de olie en maïs voor het poppen of als de popcorn klaar is erbij?
Hoi Saskia,
Popcorn breng je op smaak als de popcorn klaar is! Eerst maak je het basisrecept (olie + maïskorrels) en als de popcorn klaar is breng je de popcorn op smaak met een eetlepel (extra) olie en kruiden/zout/suiker. Veel succes en eet smakelijk!
Met vriendelijke groet,
Kim van Keukenwarenhuis.nl