088 0101 200 [email protected]

Het is weer tijd om de barbecue onder het stof vandaan te halen, want het is tijd om de perfecte zomer barbecue te organiseren. Maar hoe pak je dit aan? Wij helpen je graag met onze tips!

 

Tips voor de perfecte zomer barbecue

Bij het regelen van een barbecue komt het een en ander kijken.

 

#1 Gasten

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen hoeveel mensen je uitnodigt voor de barbecue. Hierdoor kun je makkelijker bepalen hoeveel eten en drinken je nodig hebt.

 

#2 Dieetwensen

Belangrijk is om na te gaan of de gasten allergieën of dieetwensen hebben, zodat hier rekening mee gehouden kan worden bij het inkopen van de boodschappen. Denk bijvoorbeeld aan melk-, ei- of visallergie, maar ook aan een glutenvrij, vegetarisch of veganistisch dieet. Vind je het moeilijk om iets te bedenken voor je gasten met een dieetbeperking? Schroom dan niet om aan je gasten te vragen wat ze kunnen eten. Vaak vinden mensen het alleen maar fijn als je met ze meedenkt.

 

#3 Menu plannen voor de perfecte zomer barbecue

Bepaal wat je wilt maken. Afhankelijk van het type barbecue dat je gebruikt, kan het menu variëren van een standaard barbecue tot een bierkip of een heel 3 gangen menu. Bij een standaard barbecue kun je denken aan een variatie van hamburgers, worstjes, shaslick stukjes, kippenpoten of filetlapjes, maar ook aan vegaburgers en gegrilde groenten. Wil je één knaller maken op de barbecue, denk dan aan 3-2-1-spareribs, een grote bierkip of maak met een groot stuk procureur pulled pork op witte bolletjes.

 

zomer barbecue

 

#4 Bijgerechten

Denk aan klassieke salades als coleslaw of een groene salade. Ook een maïskolf, vers fruit en gegrilde groenten zijn een perfect bijgerecht. Natuurlijk kan het stokbrood met smeersels niet ontbreken.

 

#5 Dranken

Zorg voor een mix van drinken. Je kunt hierbij denken aan alcoholische en niet-alcoholische dranken, maar natuurlijk ook aan een mix van niet-alcoholische dranken. Bijvoorbeeld water, frisdrank, bier, wijn, cocktails of misschien zelfs mocktails.

 

#6 Hoeveel eten en drinken reken je per persoon?

Nu je bepaald hebt wat te eten, kun je berekenen hoeveel eten en drinken je nodig hebt. Gemiddeld genomen eten je gasten in totaal ongeveer 500-600 gram per persoon. Wanneer je meer bijgerechten serveert, kun je minder vlees(vervanger) serveren en andersom. Het is natuurlijk net waar de voorkeur ligt. Over het algemeen kun je de volgende richtlijnen aanhouden:

 

  • 350-400 gram vlees(vervanger) per persoon (voor kinderen is dit de helft)
  • 100-150 gram bijgerechten per persoon
  • 2 drankjes per persoon per uur

 

Het is niet erg om iets meer te halen. Het is meestal beter om iets te veel in huis te hebben, dan te weinig. Wanneer je eten en drinken overhoudt, maar deze op de juiste manier hebt bewaard, kun je er de volgende dag ook zelf nog van eten.

 

#7 Boodschappen doen

Dan is het tijd om boodschappen te doen. Maak een boodschappenlijstje zodat je niks vergeet. Denk ook aan benodigdheden zoals houtskool, wokkels om de barbecue aan te steken of een gasfles wanneer je met een gas-barbecue aan de slag gaat. Ga je voor makkelijk servies? Vergeet dan de wegwerp borden, bekers en bestek niet mee te nemen. Extra tip: haal je vers stokbrood? Koop voor de zekerheid extra afbakstokbroden. Zo kun je, wanneer het stokbrood er doorheen vliegt, altijd extra stokbrood afbakken voor je gasten.

 

vlees grillen

 

#8 Bereid de barbecue voor

Maak de barbecue en grill goed schoon, zodat deze weer goed werken. Begin op tijd met het bereiden van de gerechten die gemarineerd moeten worden of die wat meer tijd in beslag nemen. Wanneer je een gerecht maakt op de barbecue die meer tijd in beslag neemt, zoals spareribs of procureur die low and slow bereid worden, begin je vroeg met klaarmaken – misschien zelfs wel de dag van tevoren. Houd hier rekening mee in je planning. Het is fijn wanneer de gasten komen, het eten of de eerste stukjes vlees al bijna klaar zijn.

 

Tips voor veiligheid tijdens de zomer barbecue

  • Houd rauw en bereid voedsel gescheiden om kruisbesmetting te voorkomen.
  • Houd bederfelijke producten koud, bewaar deze in de koelkast tot gebruik.
  • Gooi verpakkingen van vlees direct weg en was regelmatig je handen.
  • Heb je gasten met een dieetbeperking? Gebruik een aparte tang en houd een apart stukje vrij op de barbecue zodat je gasten veilig kunnen eten.
  • Heb je een brandblusser? Zorg dat deze paraat staat tijdens de barbecue en dat je weet hoe je deze moet gebruiken.

 

 

Is het nu echt tijd geworden voor een hele nieuwe droomkeuken? Oriënteer en inspireer vrijblijvend in onze gezellige showrooms, je vindt hier alle keukenstijlen! Of maak alvast een vrijblijvende afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Na het lezen van de tips voor de perfecte zomer barbecue op zoek naar lekkere recepten? Bekijk deze recepten:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest