Zelf pasta met paddenstoelen roomsaus maken? Met dit recept zet je dit maaltje binnen no time bij jou op tafel!
Pasta met paddenstoelen recept
Recept is goed voor 2 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.
Ingrediënten
- 150 gram tagliatelle
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 bosje verse (platte) peterselie
- 1 eetlepel olie
- 250 ml kookroom
- ½ bouillonblokje (groente)
- Peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes.
- Spoel de peterselie schoon en snijd fijn.
- Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.
- Voeg dan de kastanjechampignons toe en bak deze mooi bruin.
- Voeg de kookroom en het halve bouillonblokje toe.
- Breng dit al roerend aan de kook, zodat het bouillon in de saus wordt opgenomen en laat de saus iets inkoken. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de tagliatelle en saus over twee borden en garneer met de verse peterselie. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het maken van de pasta met paddenstoelen achter gekomen dat er een apparaat niet meer lekker werkt? Of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak alvast een afspraak voor advies op maat.
Meer inspiratie voor pasta recepten
- Het recept voor de lekkerste lasagne
- One pot spaghetti – Lekkere spaghetti met weinig afwas
- Gebakken gnocchi met roomsaus
- Pasta met aubergine recept
VOLG ONS