088 0101 200 [email protected]

Overnight oats is niet alleen een lekker ontbijt, maar is ook nog eens lekker gezond. We weten inmiddels allemaal wel dat havermout hartstikke gezond is, het bevat onder andere gezonde eiwitten, B-vitamines en zit boordevol vezels. Elke dag een bordje warme pap kan vervelen, dus is het wel fijn om te kunnen variëren. Dit keer delen wij het basisrecept voor overnight oats en een paar lekkere variatietips.

 

Overnight oats

De naam doet het al vermoeden, overnight oats maak je de avond van tevoren en is super makkelijk te maken. Je doet de avond van tevoren de havermout met wat (plantaardige) melk in een kom en laat het de hele nacht weken. De volgende dag voeg je wat fruit toe en je ontbijt is klaar.

 

Basisrecept overnight oats

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 150-200 ml (plantaardige) melk
  • Optioneel: 1 eetlepel chiazaad
  • Optioneel: 1 theelepel ahornsiroop
  • Fruit naar smaak

 

Bereiding

  1. Doe de avond van te voren de havermout, melk en eventueel het chiazaad in een kom, roer goed door, dek af en zet het bakje havermout in de koelkast.
  2. Wil je een romige variant? Voeg dan wat minder melk toe en doe er een paar lepels (plantaardige) yoghurt bij.
  3. Haal het schaaltje de volgende ochtend uit de koelkast en voeg fruit naar smaak toe.
  4. Voor een zoetere variant voeg je een theelepel ahornsiroop of honing toe.

 

Variaties

  • Heb je een lege pot pindakaas? Maak je overnight oats in de pot pindakaas zodat je met de restjes pindakaas een heerlijk bordje havermout maakt.
  • Voor een chocoladevariant voeg je een eetlepel cacao toe.
  • Voor de koffieliefhebber: voeg bij de bereiding een kopje espresso toe (doe er dan minder melk bij) en top af met wat pure chocolade.
  • Ook erg lekker met gebakken appeltjes, kaneel en rozijnen: net een gezond appeltaartje.

 

 

Ben je er tijdens het maken van de overnight oats achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of ben je misschien wel op zoek naar een gehele nieuwe keuken? Je kunt hier een afspraak maken voor een online gesprek of thuisbezoek om de keuken van je dromen te verwezenlijken.

 

 

Meer recepten met havermout

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest