Nu de decembermaand steeds dichterbij komt, komen ook de feestdagen weer steeds dichterbij. Dit keer delen wij een gemakkelijk recept voor marsepein chocolade lolly’s, de perfecte snack voor de Sinterklaasdagen.
Marsepein chocolade lolly’s recept
Het recept is goed voor 16 lolly’s. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.
Ingrediënten
Marsepein
- 250 gram blanke amandelen
- 250 gram poedersuiker
- 2 eetlepels water
- Amandelextract naar smaak
Lolly’s
- 150 gram marsepein
- 100 gram chocolade
- Toppings naar keuze: kokosvlokken, nougatine, kaneel, discodip
Benodigdheden
- 16 lollystokjes
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Maak de marsepein door de amandelen in een hakmolen fijn te malen.
- Voeg dan de poedersuiker toe en voeg langzaam het water en amandelextract toe.
- Meng net zo lang tot je er een bal van kunt kneden.
- Verpak de bal in plasticfolie en laat 24 uur op kamertemperatuur rusten.
- Weeg 150 gram marsepein af, de rest kun je bewaren voor de volgende keer of andere recepten.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Strooi je topping naar keuze op een bord.
- Draai ondertussen met je handen 16 balletjes van de marsepein.
- Prik er dan lollystokjes in.
- Rol de balletjes 1 voor 1 door de chocolade en vervolgens door de topping.
- Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat een uurtje rusten in de koelkast.
- Eet smakelijk!
Op zoek naar een nieuwe keuken? Laat je inspireren in onze showrooms of maak alvast een afspraak met een van onze keukenadviseurs. Wij helpen je graag jouw droomkeuken te realiseren!
VOLG ONS