088 0101 200 [email protected]

Juli-wat snijden, zal je wellicht denken? Julienne snijden! Deze snijtechniek houdt in dat je ingrediënten, vaak groenten, in fijne reepjes snijd. Mooi gesneden ingrediënten kunnen een wereld van verschil maken in de opmaak van een bord. 

Julienne is 1 van de 8 snijtechnieken

Behalve julienne snijden, kan je groenten nog in veel meer vormen en maten snijden. Iedere vorm zal op zijn manier iets toe kunnen voegen aan de opmaak van een maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan prachtige kleine blokjes, of plakjes.

snijtechnieken

Waar komt het julienne snijden vandaan?

Julienne snijden is een franse term en werd rond 1722 door een franse chef gebruikt. Hij gebruikte deze techniek vooral om de ingrediënten in dunne repen te snijden en zo een smaakvolle soep te maken.

Voor je van start gaat…

Voor je begint aan het snijden van deze prachtige fijne reepjes willen we je wat tips geven:
– Gebruik een scherp mes, want met botte messen ga je onmogelijk het gewenste eindresultaat bereiken.
– Heeft jouw snijplank geen anti-slip delen? Leg dan een vochtige theedoek tussen je werkblad en je snijplank om glijden van je snijplank te voorkomen
– Heb geen haast! Werk rustig naar de julienne vorm toe door eerst het ingrediënt in plakjes te snijden.
– De perfecte julienne staafjes zijn 1 tot 3 mm dik en maximaal 6 centimeter lang.

De stappen naar perfect julienne gesneden groenten.

Als voorbeeld nemen we een wortel, maar je kan het natuurlijk ook toepassen bij andere ingrediënten.
1. Schil de wortel en snijd de uiteindes van de wortel af.
2. Snijd de wortel in stukken tussen de 3 en 6 centimeter. (dit zal de lengte van de julienne reepjes bepalen)
3. Snijd de stukken in dunne plakjes.
4. Snijd de plakjes vervolgens in dunne reepjes.

* Klik hier en zie in een filmpje hoe julienne snijden precies gedaan wordt. Soms maakt dat het net wat duidelijker dan tekst!

Et Voila!

Kom je tijdens het koken toch wat dingen in de keuken tegen die je graag anders zou zien? Kom dan gerust langs bij een van onze showrooms om te kijken naar de vele mogelijkheden. Van het renoveren van een keuken tot aan een compleet nieuwe keuken, het is allemaal mogelijk. Maak een afspraak zodat we met je mee kunnen denken en je de vele mogelijkheden kunnen laten zien.

Lees meer

– Hoe je je messen perfect scherp kan houden lees je hier.
– Voeg wat fijngesneden wortel of andere groenten toe aan deze lekkere sandwiches.
– Snijd je tomaat mooi fijn met deze julienne techniek om deze heerlijke nacho’s te maken.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest