De herfst staat weer voor de deur en daar horen lekkere stoofpotjes bij. Lekker makkelijk en o, zo smakelijk. Deze keer hebben we een heerlijk herfstig stoofpotje van kip en champignons. Als je het ons vraagt is dit het perfecte herfstgerecht wat je in minder dan 30 minuten op tafel kunt zetten.
Herfstig Stoofpotje
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram kippenborstfilet
- 600 gram kastanje champignons
- 150 gram gekookte kastanjes
- 20 gram verse oregano
- 600 gram krielaardappeltjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Was de krielaardappeltjes met koud water en snijd ze in de lengte door.
- Kook de krielaardappeltjes gaar in water met een snufje zout. Giet ze na 15 minuten af.
- Snijd de grote champignons in stukken, de kleintjes kun je best heel laten.
- Pluk de blaadjes van de oregano.
- Snijd de knoflook fijn.
- Snijd de kipfilet in stukken die makkelijk weg te happen zijn en bak de kip in een pan met een lepel olijfolie gaar.
- In een andere pan verhit je 2 eetlepels olijfolie en bak je de champignons en kastanjes op hoog vuur. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
- Voeg vervolgens de kip, krieltjes, knoflook en de helft van de oregano toe aan de pan met champignons en laat 10 minuten stoven (dus de deksel op de pan).
- Schep op borden en garneer met wat oregano.
Ben je er tijdens het koken achter gekomen dat er een apparaat kapot is of misschien nog in jouw keuken ontbreekt? Of ben je op zoek naar een gehele nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak een afspraak voor advies op maat.
Meer herfst recepten:
- Mosterdsoep recept
- Pittige pompoensoep recept
- 3x Spruitjesstamppot
- Snelle appelkruimel om van te smullen
VOLG ONS