Het is hoog tijd voor lekkere gevulde croissant recepten. In deze blog vind je 3 lekkere recepten met croissantdeeg voor een overheerlijk ontbijt! Wist je trouwens al dat croissant in het Frans halve maan betekent? De croissant heeft zijn naam dus te danken aan zijn vorm.
Croissant gevuld met chocolade en banaan
Recept voor 6 croissants
Ingrediënten
- Rol croissantdeeg voor 6 croissants
- 1 grote banaan
- 6 eetlepels chocoladepasta
- ei of melk om te bestrijken
Bereidingswijze
- Rol het croissantdeeg uit en verdeel in driehoeken – vaak zit er een stippellijn waar de vormen los gehaald kunnen worden – en maak een inkeping.
- Halveer de bananen in de lengte, snijd de 2 lange halve plakken elk in 3 gelijke stukken en leg op elke croissant een stukje banaan (mocht je kleine croissants maak de plakjes banaan dan nog kleiner).
- Verdeel de chocolade over de croissants.
- Rol de driehoeken op tot croissants en bestrijk de croissants eventueel met wat losgeklopt ei of melk voor een goudgele kleur.
- Leg de croissants op een rooster met bakpapier en bak 10 tot 14 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (200°C) tot ze goudbruin en gaar zijn. – Check voor de zekerheid de verpakking van het croissantdeeg dat je hebt gekocht en pas eventueel de temperatuur of baktijden aan.
- Eet smakelijk!
Croissant gevuld met ham en kaas
Recept voor 6 croissants
Ingrediënten
- Rol croissantdeeg voor 6 croissants
- 3 grote of 6 kleine plakken kaas
- 3 grote of 6 kleine plakken ham
- Ei of melk om te bestrijken
- Handje geraspte kaas
Bereidingswijze
- Rol het croissantdeeg uit en verdeel in driehoeken – vaak zit er een stippellijn waar de vormen los gehaald kunnen worden – en maak een inkeping.
- Halveer eventueel de plakken ham en kaas en verdeel over het deeg.
- Rol de driehoeken op tot croissants en bestrijk de croissants eventueel met wat losgeklopt ei of melk voor een goudgele kleur. Strooi wat geraspte kaas over de croissants.
- Leg de croissants op een rooster met bakpapier en bak 10 tot 14 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (200°C) tot ze goudbruin en gaar zijn. – Check voor de zekerheid de verpakking van het croissantdeeg dat je hebt gekocht en pas eventueel de temperatuur of baktijden aan.
- Eet smakelijk!
Croissant gevuld met roerei en avocado
Recept voor 6 croissants. Voor dit recept gebruik je verse- of afbakcroissants.
Ingrediënten
- 6 verse croissants
- 3 middelgrote eieren
- Optioneel: kruiden als peper, zout en paprikapoeder
- klontje boter
- 2 avocado’s
Bereiding
- Snijd de croissants open.
- Breek de eieren boven een kom en klop ze los met een vork. Het hoeft niet perfect gemengd te worden. Voeg eventueel lekkere kruiden toe als peper, zout en paprikapoeder.
- Smelt de boter in de koekenpan op middelhoog vuur. Schenk het ei in de pan, zet het vuur iets lager en roer voortdurend zodat het ei niet aan de pan blijft kleven. Roer net zo lang totdat er allemaal stukjes gestold ei ontstaan.
- Wanneer deze gaar zijn, verdeel je het ei over de croissants.
- Snijd de avocado’s in plakjes en verdeel over de croissants.
- Eet smakelijk!
Wil je heerlijk uit de voeten kunnen in jouw keuken, maar heb je nieuw keukenapparatuur nodig of misschien zelfs een compleet nieuwe keuken? Je kunt bij ons een afspraak maken zodat we je kunnen helpen met het verwezenlijken van jouw droomkeuken. Dit kan ook gewoon op afstand via videobellen. Maak hier een afspraak!
Op zoek naar nog meer lekkere recepten?
- Aardbeienrol met slagroom
- Chocolademousse met maar 4 ingrediënten
- Heerlijke zomerse kokosmakronen met frambozen
- Zelf donuts maken
- Karamel zeezout fudge maken
VOLG ONS