088 0101 200 [email protected]

Dit recept voor flatbread met hummus en champignons is heerlijk als snack om te delen met vrienden en familie, maar ook als bijgerecht doet dit recept het heel goed. Lees gauw verder om te zien hoe je dit recept maakt.

 

Flatbread met hummus recept

 

Ingrediënten

  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels tahin
  • 0,5 theelepel gemalen komijnpoeder
  • Peper en zout
  • Olie voor de hummus en extra om in te bakken
  • 1 bakje champignons
  • 1 klein bosje munt
  • Een flinke hand pijnboompitten
  • Balsamico azijn naar smaak
  • Flatbreads

 

Benodigdheden

  • Keukenmachine of staafmixer

 

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de hummus. Gebruik hiervoor een keukenmachine of staafmixer.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken, vang hierbij het vocht op in een schaaltje. Doe ze in een kom of de kom van je keukenmachine.
  3. Voeg het sap van een halve citroen, de teentjes knoflook, peper, zout, komijn en de tahin toe. Maal het geheel glad in de keukenmachine of met de staafmixer.
  4. Is de hummus aan de droge kant? Voeg dan wat water of wat van het kikkererwtenvocht toe. Meng net zo lang tot het een gladde massa is geworden.
  5. Breng de hummus op smaak met peper, zout, eventueel wat citroensap en een scheutje olie. De hummus is nu klaar.
  6. Maak de champignons alvast schoon en snijd in plakjes.
  7. Verhit een koekenpan zonder olie op het vuur. Rooster hierin voorzichtig de pijnboompitten tot ze een mooie goudbruine kleur krijgen. Haal de pijnboompitten uit de pan en zet even apart.
  8. Verhit wat olie in dezelfde pan en bak de plakjes champignons tot ze een mooie bruine kleur krijgen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  9. Snijd ondertussen het bosje munt fijn.
  10. Verdeel de plakjes champignons, de munt en pijnboompitten over de hummus. Maak de hummus af door een beetje balsamico azijn over de hummus en champignons te druppelen.
  11. Serveer met flatbread. Eet smakelijk!

 

TIP! Gooi het vocht van de kikkererwten niet weg. Met kikkererwtenvocht, ook wel aquafaba genoemd, kun je hele leuke en lekkere baksels maken!

 

Ben je er tijdens het maken van de flatbread met hummus en champignons achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt of wil je de gehele keuken vervangen? Breng een bezoekje aan onze showrooms. Of maak hier alvast een afspraak voor advies op maat.

 

Meer inspiratie:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest