Onze collega Kevin reist op dit moment een paar maanden lang door Azië. Tijdens zijn reis neemt hij ook een kijkje in de lokale keukens: van streetfood tentjes tot bij de mensen thuis. Wij nemen je mee op deze culinaire reis in de reeks ‘een reis door Azië!’
Een reis door Azië – Thailand
Kevin liep door Bangkok op de Khao San Road toen het begon te regenen. Hij besloot om even langs de weg te gaan zitten om te schuilen voor de regen, toen er direct een vrouw met een menukaart naar hem toe kwam gelopen. Binnen 10 minuten was het eten al klaar, hij had een lekker frisse mango kokos juice en fried rice. Lees gauw verder voor de recepten van deze lekkernijen!
Mango kokos juice
Ingrediënten
Het recept is goed voor 2 grote glazen mango kokos juice
- 1 doosje bevroren mango stukjes
- 2 handjes ijsblokjes
- 1 blik kokosmelk uit de koelkast
Bereiding
- Doe de stukjes mango en de ijsblokjes in een blender (let op dat je blender geschikt is om ijsblokjes te malen).
- Verdeel de sap over 2 glazen.
- Maak het blikje kokosmelk open zonder te schudden. Doordat de kokosmelk koud is, zul je zien dat bij het openmaken van het blikje de kokoscrème boven op het kokoswater ligt.
- Schep voorzichtig de crème eraf en verdeel dit over de glazen.
- Meng de kokoscrème met de mangosap als je het gaat drinken. Geniet ervan!
Tip! Het is natuurlijk zonde om het kokoswater weg te gooien, gebruik het bijvoorbeeld de volgende dag in een smoothie. Zorg er wel voor dat je het vocht niet in het blik bewaard, maar in een veilig bakje.
Fried rice
Ingrediënten
Het recept is goed voor 2 personen
- 400 gram gekookte rijst*
- 2 klontjes (ongezouten) boter
- 2 eieren
- 1 zak Thaise wokgroenten
- Scheutje (lichte) sojasaus
- Scheutje oestersaus
- 1 theelepel sesamolie
- Optioneel: 2 bosuitjes in ringetjes
Bereiding
- Verhit een wokpan en smelt 1 klontje boter. Maak scrambled eggs van de eieren, bak de eieren net niet gaar en zet even apart in een schaaltje.
- Verhit de resterende boter in de pan op hoog vuur en bak de rijst.
- Voeg lekker veel groenten toe en bak kort door.
- Doe de sojasaus, oestersaus en de scrambled eggs erbij en bak kort door.
- Haal de pan van het vuur, voeg nu de sesamolie toe.
- Verdeel de fried rice over twee borden. Lekker met wat gesneden ringetjes bosui. Eet smakelijk!
*Van origine maak je fried rice met restjes rijst van de vorige dag. Heb je nou geen left-overs in huis? Kook dan de rijst ruim van te voren, zodat deze de tijd heeft om goed af te koelen. Warme rijst kleeft en kan zompig zijn terwijl fried rice juist met droge rijst gemaakt hoort te worden!
Ben je er tijdens het maken van deze recepten achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak alvast een afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar!
Ik vind de recepten wel raar ,
In Azië gebruiken ze geen boter om in te bakken maar olie .
Beste A,
Bedankt voor het bericht. In Azië wordt er inderdaad veel gebruik gemaakt van olie, maar ze maken er ook gebruik van bijvoorbeeld Ghee (geklaarde boter). Omdat Ghee in Nederland wat minder gebruikelijk is, hebben wij in het recept gebruik gemaakt van ongezouten boter.
Met vriendelijke groet,
Kim van Keukenwarenhuis.nl