088 0101 200 [email protected]

Crêpes zijn flinterdunne pannenkoekjes, zo dun dat je er bijna doorheen kunt kijken. Door minder bloem en meer eieren te gebruiken krijg je een dunner beslag dan bij pannenkoeken en krijg je – wanneer je het beslag goed laat uitlopen in de pan – flinterdunne crêpes als resultaat. In deze blog delen wij een crêpes recept met lekkere ideeën voor toppings!

 

Crêpes recept

Ingrediënten voor 10 crêpes

  • 200 gr bloem
  • 4 eieren
  • 3 el suiker
  • Snufje zout
  • 500 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 60 gr boter, gesmolten
  • Boter om in te bakken

 

Bereiding

  1. Doe de bloem, eieren, suiker, het zout, een kwart van de melk en het vanille extract in een kom en meng goed.
  2. Voeg geleidelijk de rest van de melk toe voor een klontvrij beslag. Voeg als laatste al roerend de gesmolten boter door het beslag.
  3. Laat het beslag een uur afgedekt in de koelkast rusten.
  4. Smelt een klontje boter in een pan met goede anti-aanbaklaag.
  5. Giet wat van het beslag in de pan en laat het beslag goed uitlopen in de pan.
  6. Bak de crêpe tot de bovenkant droog is en keer om met een spatel.
  7. Bak vervolgens de andere zijde en stort op een bord.
  8. Herhaal stap 4 t/m 7 tot het beslag op is.
  9. Serveer de crêpe (lauw)warm. Eet smakelijk!

 

 

Toppings

Natuurlijk kun je net als bij pannenkoeken stroop of poedersuiker eten op een crêpe, maar er zijn ook andere lekkere toppings die de moeite waard zijn om te proberen. Welke toppings zijn nou echt lekker op een crêpe?

  • Nutella en aardbeien
  • Appel met kaneel en een bolletje vanille ijs
  • Sinaasappelcompote
  • Honing en gehakte noten
  • Vers fruit (met slagroom)
  • Speculoospasta

 

 

Ben je er tijdens het maken van de crêpes achter gekomen dat de kookplaat niet meer lekker werkt? Of ben je misschien wel op zoek naar een gehele nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak direct een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer recept inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest