088 0101 200 [email protected]

Het is weer bijna weekend, tijd voor gezelligheid met lekkere borrelhapjes. Eerder hebben we al gedeeld hoe je een lekkere borrelplank maakt, vandaag delen we 3 snelle recepten voor lekker beleg voor op toastjes en stokbrood. Zo zet jij dit weekend lekkere hapjes op tafel!

 

Beleg voor op toastjes

 

Kipkerriesalade, kipsaté, selleriesalade, paté, tonijnsalade, krabsalade, eiersalade, huzarensalade, camembert, brie, aardappelsalade, hummus. We lusten ze graag op een lekker knapperig toastje of plakje stokbrood. Je kunt het beleg natuurlijk kant-en-klaar kopen, lekker makkelijk! Maar heb je deze salades weleens zelf gemaakt? Wij delen het recept van onze favorieten. Drie hele makkelijke recepten, maar wel recepten om je vingers bij af te likken.

 

Camembert uit de oven

 

Ingrediënten

  • 1 camembert
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook, in staafjes gesneden
  • Honing
  • Stokbrood

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet de camembert in een ovenschaaltje en prik met een vork gaatjes in de camembert.
  • Steek de naaldjes van de rozemarijn en staafjes knoflook in de gaatjes.
  • Druppel wat honing over de camembert.
  • Zet de schaal met camembert voor 15 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten.
  • Serveer met stokbrood om in de kaas te dippen.
  • Variatietip: Ook lekker met takjes tijm, gedroogde vijgen en walnoten!

 

 

 

Eiersalade

 

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 1 ui of sjalot
  • 3 eetlepels mayonaise
  • ½ theelepel mosterd
  • 1-2 theelepels kerriepoeder
  • Scheutje room
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
  • Peper en zout naar smaak

 

Bereiding

  • Kook de eieren hard, pel de eieren en snijd in kleine stukjes.
  • Snipper de ui/het sjalotje zeer fijn.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de eieren, in een kom. Roer de ingrediënten tot een sausje en voeg dan de in stukjes gesneden eieren toe.
  • Zet de eiersalade minimaal een uur in de koelkast, zodat de smaak lekker in kan trekken.
  • Serveer met stokbrood of toastjes.

 

 

 

Kipkerrie salade

 

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • Bouillonblokje (kip)
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 of 3 eetlepels mayonaise
  • 1 of 2 eetlepels kerriepoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 100 gram ananas

 

Bereiding

  • Breng een pan met water en het blokje bouillon aan de kook en kook hierin de kip in ca 10-15 minuten gaar. Laat de kip even afkoelen.
  • Meng ondertussen de crème fraîche, mayonaise, kerriepoeder en cayennepeper door elkaar in een kom.
  • Trek de kip met een vork in dunne reepjes en snij de ananas in kleine blokjes.
  • Meng alles door elkaar in een kom en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Serveer met stokbrood of toastjes.

 

 

Ben je er tijdens het maken van de salades achter gekomen dat de keuken wel aan vervanging toe is? Maak een afspraak in een van onze showrooms en kook binnenkort in jouw droomkeuken!

 

 

Meer lekkere recepten?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest