088 0101 200 [email protected]

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt bij het uitzoeken van een nieuwe keuken: raambekleding. De juiste raambekleding is niet alleen functioneel, maar voegt ook extra sfeer toe aan je keuken. In deze blog geven we je tips bij het uitzoeken van raambekleding en welke het meest geschikt zijn voor de keuken.

 

Raambekleding in de keuken

 

Waar let je op bij het uitkiezen van raambekleding in de keuken?

  • Geschikte materialen: Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de juiste materialen. Niet alle raambekleding is geschikt in de keuken, omdat er met vocht en hitte wordt gewerkt. Ook hangt het van de plaats van de ramen af van welke materialen geschikt zijn. Een gordijn hang je namelijk niet boven je fornuis in verband met brandgevaar, maar kan wel weer prima bij de eettafel.
  • Hygiëne: Kies materiaal dat makkelijk schoon te maken is, zodat vet en kookspetters gemakkelijk te verwijderen zijn. Kunsthout, vinyl en gecoate stoffen zijn hier ideaal voor.
  • Privacy: de behoefte aan een soort raambekleding kan verschillen per situatie. Zo zou je als je in de keuken uitkijkt op een drukke straat minder inkijk willen dan wanneer je je op een boerderij in een groot stuk land begeeft.

 

Verschillende geschikte opties raambekleding in de keuken

 

plisse gordijnen in de keuken

Plissé gordijnen

Van top-down tot top-down/bottum-up en van lichtdoorlatende tot verduisterende plisségordijnen, ze zijn een goede optie voor de keuken. Plisségordijnen worden ook wel honingraatgordijnen genoemd door hun honingraatstructuur. Omdat je zelf de lichtinval kunt bepalen, zijn ze uitermate geschikt voor het creëren van privacy en sfeer. Bovendien zorgen deze gordijnen voor extra isolatie. Een nadeel? De gordijnen zijn lastiger schoon te maken. Hang ze dus liever niet in een keuken boven het kookgedeelte om kookspetters en vetvlekken te voorkomen.

 

raambekleding in de keuken: vouwgordijnen

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn met hun zachte, gevouwen ontwerp een mooie toevoeging aan de keuken. Ook met vouwgordijnen kun je spelen met licht door ze volledig open te zetten, gedeeltelijk open te zetten of dicht te doen. Bovendien zijn ook vouwgordijnen in een breed scala aan kleuren verkrijgbaar. Voor keukens is het belangrijk te kiezen voor goede vochtbestendige en gemakkelijk te reinigen stoffen.

 

Rolgordijnen

Creëer een eenvoudige en moderne uitstraling in de keuken met rolgordijnen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, van lichtdoorlatend linnen tot donker en verduisterend. Ook hierbij is het belangrijk om te kiezen voor goede vochtbestendige en gemakkelijk te reinigen gecoate stoffen of vinyl.

 

rolgordijnen en duo rolgordijnen

Duo-rolgordijnen

Ook duo rolgordijnen zijn een prachtige optie. Hiermee kun je het licht in de keuken zelf regelen. Duo-rolgordijnen bestaan namelijk uit een dubbele laag stof met horizontale banen die je over elkaar kunt schuiven. Zo kun je spelen met de lichtinval: open, gedeeltelijk licht of volledig dicht. Jij beslist! Kies wederom voor een stof die gemakkelijk te reinigen is en bestand is tegen hitte.

 

jaloezieën in de keuken

Jaloezieën

Een van de meest bekende soorten raambekleding in de keuken zijn toch wel jaloezieën. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo heb je jaloezieën van aluminium, maar ook bamboe en hout. Wil je voor hout gaan? Kies dan het liefst voor kunsthout. Zo heb je wel de voordelen van hout, maar niet de nadelen. Hout kan namelijk krom trekken bij warmte. Jaloezieën kunnen over het algemeen goed tegen vocht en zijn zeer gemakkelijk schoon te maken. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in de keuken!

 

 

Al met al vormt raambekleding een belangrijk aspect in de keuken. Heb jij al de perfecte raambekleding hangen, maar is de keuken aan vervanging toe? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

 

Meer keukeninspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest