088 0101 200 [email protected]

De woonkeuken is het hart van het huis en is dan ook meer een kook- EN leefruimte dan slechts een keuken. Het is dus niet langer een plek waar alleen het eten gemaakt wordt, maar ook een plek waar we praten over de dag of een wijntje drinken met vrienden, terwijl we tegelijk een heerlijke maaltijd voorbereiden.

Match je keuken met je interieur.

Doordat de keuken steeds meer een onderdeel is geworden van onze leefomgeving is het ook vaker dat we kiezen voor een kleur of een specifieke stijl. Je wilt immers dat het goed samen gaat met de rest van de inrichting. Buiten dat het een goede match is met het interieur, is het ook fijn als de keuken wat veelzijdiger is. Een kookeiland kan bijvoorbeeld ook een zitplek vormen door er aan 1 zijde barkrukken aan te plaatsen. Zo haal je de gezelligheid letterlijk aan je aanrecht.

We noemde het al eerder, maar de stijl is belangrijker dan dat deze ooit was. Een mooie match met je interieur maakt dat het echt een onderdeel wordt van je leefomgeving en dat het ook gezellig aan zal voelen. Keukens komen tegenwoordig in heel veel kleuren en materialen, waardoor een goede match met je huidige interieur vaak snel gemaakt is. Ook zijn elementen zoals een afzuigkap niet altijd meer zo duidelijk aanwezig in de keuken wanneer je kiest voor een inductieplaat met geïntegreerd afzuigsysteem bijivoorbeeld. Ook de kraan en oven komen tegenwoordig in andere kleuren dan enkel een RVS/chroom look. Zo heb je koperen kranen, zwarte kranen en dat maakt dat het ook heel erg mooi bij het totale plaatje van de keuken zal passen. 

Een keuken mag persoonlijk worden door er juist een mooie fruitschaal of een prachtige broodplank op te laten liggen. Of zet bijvoorbeeld een vaas met bloemen op je aanrecht of een mooie plant, dat geeft ook een heel ander en huiselijk gezicht. Maak het gezellig en huiselijk, zoals je dat ook bij de woonkamer zou doen.

woonkeuken

Drie extra  tips om de perfecte woonkeuken te creëren:

1. Zorg voor veel opbergruimte, zodat je spullen netjes uit het zicht kunt opbergen. Dat geeft een gezelligere uitstraling aan de keuken en maakt dat je er wellicht ook sneller met familie en vrienden zult gaan zitten.

2. Een mooie pan of andere blikvangers kun je wel mooi laten staan op je aanrecht. Je hoeft natuurlijk niet helemaal te verbergen dat het een keuken is. Juist mooie producten kunnen ook sfeer geven aan de ruimte en het is daarom juist hartstikke mooie om die mooie pan of fluitketel op het fornuis te laten staan.

3. Mooi licht doet ook ontzettend veel voor een woonkeuken. Zo kun je met het juiste licht de keuken ’s avonds omtoveren in een sfeervolle ruimte. Denk er bijvoorbeeld eens over om te spelen met licht door bijvoorbeeld licht onder je keuken of bij de grepen vandaan te laten komen of kies voor licht wat je mooi kunt dimmen en daardoor een warme en knusse sfeer geeft. Mooi is ook om een paar kaarsen in je woonkeuken te zetten op bijvoorbeeld de eettafel.

woonkeuken luxe

Benieuwd geworden naar een echte woonkeuken? Kom dan zeker even kijken bij een van onze showrooms en laat je inspireren. Liever direct advies? Dan kan je hier een afspraak maken. Of koop een keuken online via e-mail of door te videobellen met Keukenwarenhuis.nl

Meer inspiratie? Lees:
– Groen is de kleur van het jaar, bekijk het hier.
– Houten keukens zijn altijd goed, bekijk ze hier.
Een barklep maakt dat je keuken er opgeruimd uit zal zien.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest