088 0101 200 [email protected]

De keuken, het hart van het huis. Een plek waar je samen komt, de dag bespreekt, geniet van een lekkere maaltijd of gewoon een warme kop koffie of thee drinkt met elkaar. Het is dan ook vaak dat je een eettafel in de keuken aantreft. Maar is er wel eens gedacht aan een bar in de keuken?

Waarom een bar in de keuken?

Met een keukenbar haal je de gezelligheid niet alleen in de keuken, maar direct aan je werkblad. Het zorgt ervoor dat wanneer de een kookt, de ander er gezellig bij kan zitten en misschien zelfs een handje helpen hier en daar.

Ook is het de perfecte plek voor een snel ontbijtje op een doordeweekse dag of om lekker aan te hangen wanneer er tijdens het borrelen toch gekookt wordt door de gastvrouw/heer. Het is dan ook een heel fijne toevoeging aan de keuken en wanneer je creatief met de ruimte omgaat is het ook nog eens passend voor zowel grote als kleinere keukens. We hebben daarom enkele voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

bar keuken

Ruime keuken

Een ruime keuken zorgt ervoor dat je met je bar idee vele kanten op kunt. Denk bijvoorbeeld aan een spoel- of kookeiland waar je aan de andere kant ruimte hebt voor barkrukken. Het maakt dat de grote keuken toch knus oogt nu je de gezelligheid letterlijk de keuken in haalt.

bar keuken ruim

Een L-vorm of U-vorm keuken leent zich ook prima voor een bar. Je kunt er dus letterlijk alle kanten mee op. Veel keukens bevinden zich grenzend aan de woonkamer. Door een bar toe te voegen aan de L of U-vormige keuken verdeel je deze twee ruimtes in twee delen.

Compacte keuken

Heb je een compactere keuken? Ook dan is er genoeg te verzinnen om die bar in jouw keuken te kunnen verwezenlijken! Je kunt de keuken zo indelen dat er ruimte is voor een kleine bar of er zijn slimme tafels die je uit kan schuiven, zodat er een soort bar in de ruimte kan worden gecreëerd voor als er behoefte aan is.

bar keuken compact

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn?

Ben je enthousiast geworden en benieuwd of een bar ook in jouw keuken zou passen? Maak dan hier een afspraak of loop gewoon eens binnen bij een van onze showrooms. Dan kunnen we kijken of we een bar in de keuken kunnen ontwerpen voor jou.

Meer inspiratie opdoen? Lees ook:
Hier alles over de keukentrends van 2020
– Grijze keukens zijn prachtig, bekijk ze hier.
– Laat je inspireren door de Scandinavische keuken, klik hier.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest