088 0101 200 [email protected]

Scandinavische keukens hebben van nature een geweldige allure. Dankzij de gebruikte kleuren en materialen ademt de Scandinavische keuken namelijk rust, en wie vindt dat nou niet fijn? Tevens staan deze keukens, dankzij het brede kleurpalet, prachtig in elk interieur. Qua fronten zijn zowel gladde als decoratieve afwerkingen populair.

In deze blogpost vind je 9 verschillende inspiratiebronnen voor Scandinavische keukens. Allemaal vergelijkbaar, en toch allemaal anders. Zo kan je hier en daar bekijken wat je het mooist vindt, en wie weet wordt ook jouw Scandinavische droomkeuken werkelijkheid!

1 – De Robuuste Scandinavische Keuken

Scandinavische keukens houden van hout. In naturel of juist donkere tinten, voor de kasten of het aanrechtblad, of, zoals bij de onderstaande keuken, voor een grote stoere eettafel.

Bij de fronten is gekozen voor naturel houtlook met een breed gestreept patroon, wat goed past bij de stoere tafel. De combinatie met landelijke witte fronten maakt dit geheel helemaal af.

scandinavische keukens

2 – De Scandinavische Design Keuken

Ook in deze strakke Scandinavische design keuken zien we de populaire kleurencombinatie van naturel hout met wit, die deze keuken een rustige uitstraling geeft. Het kookeiland is uitgevoerd in hoogglans fronten, voor een extra chique accent.

Zowel de uitgebouwde bar als houten eettafel worden gecombineerd met strakke en moderne (bar)stoelen, om zo de trendy sfeer van de keuken te vergroten.

scandinavische keuken

3 – De Nostalgische Scandinavische Keuken

Deze keuken valt voornamelijk op door de gestreepte fronten van de keukenkasten. Dit speelse ontwerp geeft flair aan elke ruimte, en zal jouw keuken laten opvallen.

Ook valt het contrast tussen de witte fronten en de accessoires goed op, zoals het zwarte stenen aanrechtblad, de zwarte apparatuur, en de stoere zwarte handgrepen. De landelijke schouw en glazen bovenkasten geven aan deze stoere keuken ook een warme uitstraling.

scandinavische keuken inspiratie

4 – De Scandinavische Kaderkeuken

Een kaderkeuken is te herkennen aan de gekaderde fronten. Een kader geeft een verfrissende touch aan elk ontwerp, zonder gelijk een hele druk design te worden.

Combineer met stoere grepen en wat nostalgische accenten voor een gezellige keuken waar jij en jouw familie met liefde uren zullen spenderen. De houten spatwand, krukken, en aanrechtblad, geven de Scandinavische look en feel.

scandinavische keukens inspiratie

5 – De Moderne Scandinavische Keuken

Een andere populaire trend bij de Scandinavische keuken is het gebruik van een egaal kleurenpalet, zoals onderstaande witte keuken. Deze minimalistische keuken valt op door de greeploze fronten en het uniforme kleurpalet.

De strakke lijnen, witte tinten, en het gebruik van naturel hout, is wat deze keuken de Scandinavische touch geven. Vooral voor de liefhebbers van moderne, strakke en gestileerde interieur-stijlen zal deze keuken een ware lust voor het oog zijn!

keukens scandinavisch

6 – De Industriële Scandinavische Keuken

Deze stoere keuken combineert houtlook fronten met industriële details. De houtlook fronten hebben een duidelijk getekende nerf, waardoor de keukenkasten een robuuste afwerking krijgen.

De industriële details vinden we in de grote RVS apparatuur, het robuuste betonnen blad, de grote stoere RVS grepen, en de bakstenen muur.

keuken scandinavisch

7 – De Donkere Scandinavische Keuken

Meestal zien we in een Scandinavische keuken lichte houtkleuren, zoals naturel of zelfs wit. Toch kan ook donker hout een prachtige toevoeging zijn voor een Scandinavische keuken.

Dankzij de donkere tinten krijgt deze keuken een warme en chique uitstraling. Door hoogglans wit op de achterste kastenwand te gebruiken, blijft ook met donkere kleuren de keuken optisch ruim.

keukens scandinavisch inspiratie

Conclusie + Gratis Magazine

Scandinavische keukens zijn er in alle soorten maten. Dat is misschien moeilijker kiezen, maar daardoor is er ook voor ieder wat wils!

Wil je graag nog wat extra inspiratie opdoen, en ook jouw droomkeuken vinden? Vraag dan hier het Gratis KeukenMagazine aan!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest