088 0101 200 [email protected]

We willen op een aanrechtblad goed kunnen koken, maar we willen het ook mooi vinden. Het juiste aanrechtblad is daarom erg belangrijk. Verschillende keukenbladen hebben verschillende eigenschappen en geven allemaal een andere uitstraling aan de keuken. In de keukenwereld zijn dunne keukenbladen een opkomende trend. Ze geven de keuken een stijlvolle en moderne look. Maar welk soort aanrechtblad is hier het meest geschikt voor? Je leest het in deze blog.

 

Dunne keukenbladen

Een opkomende trend in de keukenwereld is een dun aanrechtblad. Door de strakke en stijlvolle uitstraling passen ze perfect in de moderne keuken. Het staat prachtig bij een greeploze keuken of op een keukeneiland.

 

dunne aanrechtbladen

 

Geschikte materialen

Dunne keukenbladen zijn ontzettend stevig, maar niet ieder materiaal is even geschikt. Materialen die zich goed lenen voor dunne aanrechtbladen zijn bijvoorbeeld keramiek, composiet, glas en RVS. Er zijn meer materialen die je kunt gebruiken voor een dun aanrechtblad, maar op de materialen keramiek, composiet, glas en RVS gaan wij dit keer wat dieper in.

 

Keramiek
IJzersterke kwaliteit in een mooi jasje. Keramische keukenbladen zijn zo goed als onderhoudsvrij en zeer kleurvast. Keramiek kan volledig op maat worden gemaakt en is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Met een keramiek keukenblad creëer je een stoere en luxe uitstraling. Keramiek is erg duurzaam, krasbestendig, waterbestendig, hittebestendig en hygiënisch. Nadelen? Gevoelig voor zeer agressieve of bijtende stoffen, het is niet onverwoestbaar en keramiek heeft een relatief hoog prijskaartje.

 

Composiet
Een composiet werkblad wordt gevormd door stukjes natuursteen die met een ijzersterke hars worden vermengd. Het heeft de voordelen van natuursteen, maar is minder gevoelig voor slijtage of vlekken. Bovendien vergt een composiet werkblad minder onderhoud. Composiet heeft een luxe uitstraling en is in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Composiet van de beste kwaliteit wordt Quartztop composiet genoemd. Composiet is duurzaam, slijtvast, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Gebruik geen (bijtende) vloeistoffen en zet geen hete pannen op een composiet aanrechtblad, dit kan blijvende vlekken of verkleuringen veroorzaken.

 

Glas
Futuristisch en elegant. Een werkblad van glas heeft een zeer bijzondere, strakke en moderne uitstraling. Voor de veiligheid wordt een glazen werkblad van thermisch gehard glas gemaakt. Ook is glas in verschillende tinten en in een matte, gepolijste of glanzende afwerking verkrijgbaar. Een glazen keukenblad is bijzonder en uniek. Bovendien vergt het weinig tot geen onderhoud en is glas een hele hygiënische keuze. Er kleven wel wat nadelen aan een glazen aanrechtblad. Zo kan glas niet goed tegen UV straling, waardoor het blad in de zon kan gaan verkleuren. Ook zijn beschadigingen niet weg te werken. Denk er dus om geen schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken.

 

RVS
RVS aanrechtbladen hebben een moderne en stoere uitstraling. Bovendien is dit materiaal erg duurzaam, hygiënisch en hittebestendig. Het is dan ook niet zonder reden dat RVS veel gebruikt wordt in de professionele keuken. RVS kan naadloos worden afgewerkt, zo vormt het aanrechtblad en de spoelbak één geheel. Nog een groot voordeel: RVS is volledig recyclebaar, een super duurzame keuze dus! Nadelen? RVS is erg gevoelig voor krassen, vingerafdrukken en niet bestand tegen chloor of zuur.

 

Het is goed om na te denken hoe je de keuken gebruikt en wat de gezinssamenstelling is voordat je een aanrechtblad kiest. Deze factoren zijn namelijk van invloed op het materiaal dat je het beste kunt kiezen. Laat je daarom goed adviseren. Ben je er nog niet helemaal uit wat je mooi vindt en wat je de beste keuze lijkt? Neem dan een kijkje in de keuzegids voor aanrechtbladen.

 

 

Ben je ook op zoek naar een dun aanrechtblad of op zoek naar een geheel nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren of maak direct een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer keukeninspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest