088 0101 200 [email protected]

Fijne Dierendag allemaal! Op Dierendag zetten we onze geliefde huisdieren maar al te graag in het zonnetje. Daarom geven we in deze blog tips om een huisdiervriendelijke keuken te creëren. Een huisdiervriendelijke keuken houdt in dat je zorgt voor een veilige omgeving voor je huisdieren terwijl de keuken functioneel en hygiënisch blijft. Lees gauw onze tips!

 

Een huisdiervriendelijke keuken – Tips

 

Veilige opbergplekken

Net als bij kleine kinderen berg je spullen het liefst veilig op in de keuken. Bewaar voedsel en schoonmaakmiddelen in kasten die je huisdier niet kan openen. Gebruik eventueel kinderbeveiliging mocht het nodig zijn.

 

Prullenbak

Ook voor de prullenbak geldt dat je het liefst voor een gesloten prullenbak kiest. Zo heeft je huisdier geen toegang tot etensresten of schadelijke stoffen. Voedsel dat voor ons heel lekker en vanzelfsprekend is, kan voor een huisdier giftig zijn. Zorg dat je huisdier daar niet bij kan.

 

Materialen in de keuken

Bij het inrichten van een huisdiervriendelijke keuken is het belangrijk om materialen te kiezen die zowel praktisch als veilig zijn voor je huisdieren. Roestvrij staal is een uitstekende keuze voor aanrechtbladen, omdat het gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen krassen en vlekken. Vinyl of laminaat zijn ideaal voor vloeren; ze zijn vlekbestendig en eenvoudig te onderhouden, wat handig is bij ongelukjes. Daarnaast zijn composietsteen en quartz geweldige opties voor werkbladen, omdat ze minder poreus zijn en beter bestand tegen bacteriën. Vergeet ook niet te kiezen voor meubels met afgeronde hoeken en veilige afwerkingen, zodat je huisdier zich vrij kan bewegen zonder zich te verwonden. Met deze materialen creëer je een stijlvolle, veilige en functionele keuken waar zowel jij als je huisdier zich thuis voelen!

 

Apparatuur

Laat je een nieuwe keuken plaatsen? Overweeg de oven op werkhoogte te laten plaatsen. Dat is niet alleen veiliger voor je huisdier, ook is het beter voor je lichaam om op werkhoogte te werken. Mocht je huisdier bij de knoppen kunnen komen van het fornuis, schakel eventueel het kinderslot in op het fornuis als het fornuis deze functie bezit. Tot slot verberg je kabels van losstaande elektrische apparaten zodat je huisdier hier niet op kan kauwen.

Met deze tips wordt de keuken een veilige ruimte voor je huisdier. Welke tip ga jij gebruiken?

 

Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw keuken diervriendelijk te maken? Of is het nu echt tijd geworden voor een hele nieuwe droomkeuken? Oriënteer en inspireer vrijblijvend in onze gezellige showrooms, je vindt hier bovendien alle keukenstijlen! Of maak alvast een vrijblijvende afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Na het lezen over een huisdiervriendelijke keuken op zoek naar nog meer inspiratie? Lees onze andere blogs!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest