088 0101 200 [email protected]

Bij het ontwerpen van een keuken speelt kleur een belangrijke rol bij het bepalen van de sfeer. Natuurlijke tinten zijn al een tijd helemaal trending in de keukenwereld. Zo ook de zandkleurige keuken, een natuurlijke kleur die een warme en tijdloze sfeer uitstraalt. In deze blog vertellen we je meer over deze kleur keuken.

 

De zandkleurige keuken

 

Wat is zandkleur?

Zandkleur is, zoals de naam al doet vermoeden, een kleur die erg op de kleur van zand lijkt. Oftewel: een hele lichte kleur die kan variëren van lichtbruin tot een grijzig bruin. Zandkleur is er, net zoals in de natuur, in verschillende tinten. Met deze kleur keuken breng je een vleugje natuur in huis en creëer je een warme, rustige en serene sfeer in huis.

zandkleur

 

Kleurenpalet voor een zandkleurige keuken

De kleur van zand doet denken aan natuurlijk landschap. De kleur geeft een rustig en kalmerend gevoel, net als een wandeling langs het strand. Zandkleur is erg veelzijdig en kan goed gecombineerd worden met een breed scala aan andere kleuren en materialen. Dit maakt de zandkleurige keuken de ideale keuze voor elke keukenstijl. Van modern en minimalistisch tot een gezellige boerderij keuken, de kleur laat zich goed combineren. De kleur kan variëren van lichtbruin tot grijzig bruin.

kleurenpalet zandkleurige keuken

 

Een zandkleurige keuken combineren

Een zandkleurige keuken laat zich goed combineren. Een keuken in deze neutrale kleur kan de basis vormen in jouw interieur. Kies voor kasten in shaker-stijl voor een klassieke look of ga voor een strak front voor een moderne en minimalistische uitstraling. Qua werkbladen die goed te combineren zijn met deze kleur kun je denken aan aanrechtbladen van houtlook, natuursteen in een grijze kleur of marmer, wat de natuurlijke uitstraling versterkt. Witte of zwarte aanrechtbladen passen ook goed bij de zandkleurige keuken. Wit zorgt voor een lichte en ruimtelijke sfeer, terwijl zwart juist diepte en contrast toevoegt aan de keuken.

Qua accenten en accessoires kun je denken aan kleuren als zachtblauw, groen en wit. Dit geeft het ultieme strandgevoel. Ook metalen accenten in koper, brons of RVS misstaat deze keuken niet. Of draai de boel om, ga voor een mooie witte of zwarte keuken met zandkleurige accenten zoals een geverfde muur en accessoires in deze kleur.

zandkleurige keuken combineren

 

De zandkleurige keuken: perfecte match met alle woonstijlen

Je kunt veel kanten op met deze kleur keuken en past daarom bij vrijwel iedere woonstijl. Het is een klassieke en tijdloze kleur. Van modern en greeploos tot klassiek of landelijk, het is allemaal mogelijk in deze kleur.

keukeninspiratie zand

 

Ben je al helemaal in de zomerstemming en op zoek naar een zandkleurige keuken die perfect past bij het zomerse seizoen? De zomervakantie is de perfecte tijd om nieuwe inspiratie op te doen voor je keuken! Bij Keukenwarenhuis.nl vieren we de zomer met onze fantastische Caribbean Zomeracties. Gedurende deze actieperiode kun je profiteren van Keukens voor Half Geld (tot wel 50% korting!) of een Composiet blad voor de prijs van een kunststof blad, wat je een voordeel kan opleveren tot maar liefst € 4000,-! (deze actieperiode is geldig tot en met 25 augustus 2024). Maak snel hier een afspraak of kom eens gezellig langs bij één van onze twee inspiratie showrooms om de zandkleurige keuken te komen bekijken. Je vindt hier bovendien alle keukenstijlen. Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Meer keukentrends en inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest