088 0101 200 [email protected]

De Insinkerator is het bekendste merk van voedselrestenvermalers. Deze apparaten worden onder de gootsteen geplaatst, en vermalen alle etensresten die in de gootsteen terecht komen. Vervolgens worden de vermalen voedselresten afgevoerd via het riool.

In deze blogpost lees je wat de Insinkerator precies inhoudt, en wat de grootste voor- en nadelen van een voedselrestenvermaler zijn.

Hoe Werkt de Insinkerator of een Voedselrestenvermaler?

Een voedselvermaler is een vermaal machine die onder de gootsteen of spoelbak van de keuken wordt geïnstalleerd. Zodra de machine wordt aangezet, worden alle etensresten die door het putje komen vermalen tot hele kleine stukjes. Vervolgens worden deze kleine stukjes afgevoerd door de riolering.

Ultiem Gebruiksgemak

In de VS is de voedselrestenvermaler een echte hype geworden en zit de Insinkerator (of iets vergelijkbaars) inmiddels in meer dan 50% van de woningen. Deze grote populairteit is te danken aan het gebruiksgemak van het apparaat. Je zet hem aan met een simpele druk op de knop, of de werking gaat zelfs automatisch wanneer de machine in contact komt met etensresten. En nog een bijkomstigheid? De nieuwste modellen maken ook amper geluid tijdens het gebruik.

Krachtig

De populariteit van de Insinkerator ligt echter ook aan de kracht van het apparaat. Een goede voedselvermaler kan namelijk meer aan dan enkel wat verlepte groente. Ook hardere etensresten, zoals bijvoorbeeld een avocado pit, kan een degelijke vermaler met gemak aan.

Hygiënisch

Je vraagt je nu misschien af, wat is dan het verschil met de etensresten gewoon in de afvbalbak gooien? Allereerst is de Insinkerator makkelijk. Je hoeft niet eerst de voedselresten in de spoelbak bijeen te schrapen, om ze vervolgens – voor zo ver dat in één keer gaat – naar de afvalemmer de verplaatsen. Echter maakt dit dat een voedselrestenvermaler zeer hygiënisch werkt. Je voorkomt zo namelijk dat je in aanraking komt met vieze etensresten. Ook is het risico op morsen onderweg naar de afvalemmer zo niet meer van toepassing.

Tenslotte voorkomt een voedselrestenvermaler ook vieze geurtjes. De etensresten liggen zo niet langdurig in in uw afvalemmer te rotten

Voordelen van een Voedselrestenvermaler

  • Makkelijk in het gebruik.
  • Krachtige werking.
  • Hygiënisch, voorkomt het ontstaan van nare geurtjes.

Nadelen van een Voedselrestenvermaler

  • Vereist ruimte onder de spoelbak, en dus in de onderste keukenkast.
  • Produceert enige mate van geluid.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest