088 0101 200 [email protected]

De bijkeuken is een populaire plek voor het plaatsen van de wasmachine en droger. Zo heb je een handige ruimte voor belangrijke huishoudelijke taken, zoals het draaien van een wasje of het strijken van hemden. Maar wist je dat je, naast de bekende vrijstaande wasmachines, nu ook voor een inbouw wasmachine kunt kiezen?

Een inbouw wasmachine is een normale wasmachine, maar dan ingebouwd. En dat heeft meerdere voordelen! In deze blogpost bespreken we de 5 grootste pluspunten.

 

De 5 voordelen van een inbouw wasmachine

 

1 – Een inbouw wasmachine bespaart ruimte.

Of je nu een vrijstaande wasmachine laat inbouwen in de kast, of dat je een echte inbouw wasmachine neemt, allebei besparen ze ruimte op de vloer.

Vaak zitten de kasten van de bijkeuken niet helemaal vol, maar ruimte op de vloer is zeer kostbaar. Hierbij is het dus extra handig wanneer de wasmachine de kast in kan!

 

2 – Uit het zicht.

Opgeruimd staat netjes, en hetzelfde geldt voor een ingebouwde of inbouw wasmachine. Bij een inbouw wasmachine zit er altijd een frontje op, dus die staat altijd uit het zicht.

Bij een vrijstaande wasmachine die op hoogte wordt ingebouwd is de voorkant van de wasmachine nog wel zichtbaar. Dit kan echter worden opgelost door het plaatsen van een extra deurtje. Maar ook bijvoorbeeld een gordijntje kan hierbij de oplossing zijn.

 

3 – Stiller.

Deze apparaten zijn ontworpen om in een kast te staan. Hierdoor wordt er extra goed gelet op de trillingen en het geluid dat de wasmachine maakt.

Inbouw wasmachines zijn daardoor zo ontworpen dat de geluidsoverlast en trillingen tot een minimum worden beperkt.

 

4 – Op hoogte ingebouwd.

Een wasmachine op hoogte staat voor nog meer comfort. Je hoeft bij het in- en uitladen van de was dan minder vaak te bukken. Sterker nog, indien je de wasmand onder de wasmachine zet, is het uitladen van de was al helemaal een eitje!

Vooral voor personen die snel of regelmatig lichamelijke klachten hebben, zoals rug- of bekkenpijn, kan een wasmachine op hoogte de perfecte oplossing zijn.

 

5 – Een inbouw wasmachine wast je kleren.

Oké, een beetje flauw, want dit doen alle wasmachines. Toch blijft het handig!

Conclusie

Een inbouw wasmachine staat uit het zicht en kan op hoogte worden geplaatst. Dankzij de laatste innovaties zijn deze apparaten ook vaak stiller, en trillen ze minder dan hun (vrijstaande) voorgangers.

Heb je interesse in een inbouw wasmachine? Laat je vooral adviseren bij een keukenzaak met de juiste expertise. Een wasmachine op hoogte moet namelijk in speciaal gecertificeerde kasten ingebouwd worden, omwille van de veiligheid.  Wordt dit verkeerd of niet gedaan, dan kan de hele constructie bij gebruik in elkaar vallen. Heel gevaarlijk, vooral voor kinderen.

 

 

Indien je hierover advies nodig hebt, helpen wij je natuurlijk graag. Hier kun je een vrijblijvende afspraak maken voor advies op maat. Of oriënteer en inspireer vrijblijvend in onze gezellige showrooms, je vindt hier alle keukenstijlen! De koffie en thee staat klaar! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

inbouw wasmachine

 

Meer keuken inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest