088 0101 200 [email protected]

De combimagnetron of combi oven zijn apparaten die een magnetron en een oven combineren in één. Maar is er dan een verschil tussen een combimagnetron en een -oven? En zo ja, wat zijn dan de voor- of nadelen van ieder apparaat?

Het antwoord geven wij in deze blog! Je leest onder andere:

  • het verschil tussen een combimagnetron en -oven,
  • en de voor- en nadelen van zowel de combimagnetron als -oven.

Het verschil tussen een combi oven en een combimagnetron

De combimagnetron en -oven zijn erg populair in Nederland omdat ze ruimte besparen. Je kunt namelijk in hetzelfde apparaat verwarmen, grillen, bakken, koken, of snel een maaltijd ontdooien. Dat scheelt ook nog eens in de centen, aangezien je niet twee losse apparaten hoeft aan te schaffen.

Verschil in functies

Waar bij de combi oven de nadruk op de ovenfuncties ligt, staan bij de combimagnetron de magnetronfuncties centraal. Dit is te herkennen aan het feit dat een combimagnetron, net als een normale magnetron, een draaiplateau heeft.

Een combi oven lijkt daarentegen van binnen net op een oven. Doordat deze ook meer op een oven lijkt, zijn de ovenfuncties ook beter dan bij een combimagnetron.

Bij sommige apparaten kun je de magnetron- en ovenfuncties gelijktijdig gebruiken. Dit heet gecombineerd koken, wat handig kan zijn om gerechten sneller te laten garen.

Vrijstaand of inbouw

De combimagnetron is zowel ingebouwd als vrijstaand verkrijgbaar. De voordelen van een vrijstaande combimagnetron is dat deze verplaatsbaar is. Je kunt dus zelf kiezen waar je hem neerzet. Wel is een vrijstaande combimagnetron vaak vrij klein, wat onhandig kan zijn bij het gebruik.

De meeste combi ovens zijn inbouw modellen, al bestaan er ook enkele vrijstaande modellen. Door de lage vraag naar de vrijstaande variant is deze relatief moeilijk te verkrijgen, waardoor je online de beste kansen hebt.

combi oven

Combi Oven

combimagnetron

Combimagnetron

Voor- en nadelen van de combimagnetron

Voordelen

De combimagnetron is kleiner dan de combi oven en neemt dus minder ruimte in beslag. Ideaal dus als je een kleine keuken hebt.

Bij een beperkt budget is de combimagnetron een betere keus. Zowel basis modellen als apparaten uit een hogere segment zijn goedkoper dan de oven variant.

Nadelen

Doordat de combimagnetron relatief klein is, kun je er ook minder in kwijt. Door het draaiplateau zijn grote, vierkante ovenschalen vaak niet eens mogelijk. Wil je graag grote, of zelfs meerdere ovenschalen tegelijkertijd kwijt? Dan is een combi oven een beter alternatief.

Bak je regelmatig taarten, koekjes of cupcakes? De combimagnetron is niet de beste keus voor de echte bakliefhebbers. Dit apparaat heeft namelijk vaak maar één verwarmingselement, terwijl de oven variant zowel boven als onder eentje heeft. Hierdoor komen koekjes en andere baksels vaak iets beter tot hun recht.

Voor- en nadelen van de combi oven

Voordelen

De combi oven is groter dan de combimagnetron. Hierdoor kun je dus makkelijker meerdere schalen kwijt op de verschillende bakplaten en roosters. Waar een combimagnetron meestal alleen een draaiplateau heeft, hebben deze ovens vaak meerdere plateaus. Hierdoor kun je makkelijker uitgebreide maaltijden voorbereiden.

Verder heeft dit apparaat een betere bak en oven kwaliteit dan een combimagnetron. Indien je dus vaker de oven dan de magnetron gebruikt, is het aan te raden om voor een combi oven te kiezen.

Nadelen

Het grootste potentiële nadeel is de prijs. De gemiddelde combi oven is nou eenmaal duurder dan een combimagnetron.

Conclusie

De combimagnetron en combi oven lijken op elkaar, daar je in beide apparaten een oven en een magnetron functie vindt. Het verschil zit hem vooral in de vormgeving en in de kwaliteit van de functies.

Een combimagnetron lijkt van binnen ook op een magnetron, en heeft vooral een degelijke magnetronfunctie. De combi oven lijkt van binnen op een oven, en excelleert op het gebied van ovenfuncties.

 

Benieuwd naar de opties in jouw keuken of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Oriënteer en inspireer vrijblijvend in onze gezellige showrooms, je vindt hier alle keukenstijlen! Of maak alvast een afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Meer oven en magnetron inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest