088 0101 200 [email protected]

Een composiet aanrechtblad schoonmaken en onderhouden op de juiste manier zorgt voor een goede hygiëne én een langere levensduur van het werkblad.

Maar wat is dan de juiste manier? En wat kan je beter vermijden om schade te voorkomen?

Composiet Aanrechtblad Schoonmaken – Wel Doen

Bij het schoonmaken van een composiet keukenblad is het belangrijk om het type composiet te weten. Gepolijst composiet kan je herkennen aan de gladde oppervlakte. Gezoet of gebrand composiet heeft daarentegen een reliëf.

Gepolijst Composiet Schoonmaken

Een gepolijst blad is het makkelijkst schoon te houden door het gladde oppervlakte. Om voor een optimale hygiëne te zorgen kan je het volgende doen:

 • Neem het blad af met een doek en een sopje van warm water met een zacht schoonmaakmiddel. Ook kan een sopje met wat soda gebruikt worden.
 • Droog het blad tenslotte met een schone doek. Indien soda is gebruikt, spoel dan het blad na met voldoende water.
Gezoet of Gebrand Composiet Schoonmaken

Gezoet of gebrand composiet schoonmaken is door de structuur van het blad iets lastiger dan gepolijst composiet. Op deze soort ziet u ook iets meer vetvlekken of vingerafdrukken. Gelukkig kom je daar met de volgende stappen zo van af:

 • Neem het blad af met een sopje van water en een zacht schoonmaakmiddel.
 • Gebruik hiervoor een spons. Zo kan je goed het ruwere oppervlakte reinigen.
 • Neem tenslotte af met een schone vochtige doek en droog na indien nodig.
Hardnekkig Vuil

Soms kan je last hebben van hardnekkig vuil, zoals aangekoekte etensresten of vetvlekken. Met de volgende methode verdwijnt ook dit vuil als sneeuw voor de zon!

 • Maak een sopje van CIF Cream en water.
 • Gebruik een zacht schuursponsje om met het sopje de vlekken weg te boenen.
 • Neem tenslotte af met een vochtige schone doek.
 • Droog na indien nodig.

Composiet Aanrechtblad Schoonmaken – Niet Doen

Bepaalde schoonmaakmiddelen kunnen een slechte invloed hebben op een composiet keukenblad. Wees daarom voorzichtig met de volgende middelen.

 • Gebruik liever geen aceton voor het schoonmaken van een composiet aanrechtblad. Indien wel gebruik gemaakt wordt van aceton, spoel het blad dan direct na met voldoende water.
 • Thinner en andere oplosmiddelen kunnen ook het blad aantasten. Indien composiet hiermee in aanraking is geweest, spoel dan direct na met voldoende water.

Complete Composiet Schoonmaakset

Indien je zeker wilt weten dat jouw blad niet zal worden aangetast door het reinigingsmiddel kan je ook kiezen voor een gespecialiseerde composiet schoonmaakset. De bijgeleverde cream en multiclean composiet reinigers staan bekend om een grondige reiniging die alle vlekken op uw blad in een handomdraai verwijderen, zonder enige schade aan te richten aan het keukenblad.

Deze sets komen compleet met verstuiver, spons en doek. De inhoud is voldoende om ongeveer een jaar lang dagelijks het composiet aanrechtblad te reinigen.

 

Ben je op zoek naar een composiet aanrechtblad of misschien zelfs een hele nieuwe keuken? Oriënteer en inspireer vrijblijvend in onze gezellige showrooms, je vindt hier alle keukenstijlen! Of maak alvast een afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Meer keukeninspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest