088 0101 200 [email protected]

De achterwand van de keuken kan je uitrusten met speciale keuken achterwand accessoires die je keuken nog comfortabeler maken. Denk bijvoorbeeld aan handige rekjes of haakjes, soms zelfs met ingebouwde verlichting! Zo kun je makkelijk en overzichtelijk jouw keuken opruimen, terwijl die prachtige ontwerpen de keuken een extra luxe uitstraling geven.

 

Keuken achterwand accessoires

In deze blogpost vind je enkele voorbeelden van handige keuken achterwandsystemen. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk, of kan je natuurlijk ook zelf iets in elkaar knutselen!

 

De keukenstang of relingset met haakjes

Een relingset met haakjes is handig voor het ophangen van spullen die zich hiervoor lenen, zoals bijvoorbeeld een pollepel met een gaatje in het handvat, of een theedoek met een lusje.

De relingsystemen met haakjes kunnen zowel los als vast worden uitgevoerd. Dat wil zeggen, dat er buizen bestaan met loszittende haakjes die heen en weer verschoven kunnen worden, en dat er modellen bestaan waarbij de haken op een vaste plek zitten.

Het grote voordeel van een relingset met haakjes is dat je gemakkelijk meerdere spullen tegelijkertijd kan bergen. Tevens nemen de haakjes zeer weinig ruimte in, zowel wanneer ze in- als buiten gebruik zijn.

Een nadeel is dat het haakjes systeem wat rommelig over kan komen. Ook is dit systeem enkel geschikt voor spullen met een gaatje erin.

keukenwand accessoires reling met haakjes keukenacessoires keukenstang met haakjes

De relingset met plateau of plankje

Een plateau wordt, net als de haakjes, opgehangen of geplakt aan de achterwand van de keuken. Dit achterwand systeem is meestal groter dan een haakjes systeem, en kan worden uitgerust met allerlei foefjes, zoals een LED verlichting strip.

Het voordeel van een plateau achterwand systeem is dat het zich leent voor producten die niet aan een haak gehangen kunnen worden, zoals bijvoorbeeld sponzen of het afwasmiddel. Tevens kunnen deze accessoires worden uitgerust met bijvoorbeeld LED verlichting.

Het grootste nadeel van een plateau accessoire is dat deze uitsteekt. Indien het plateau accessoire net boven een kookplaat wordt gehangen en vrij veel uitsteekt, kan dit problemen geven tijdens het koken.

Keuken achterwand accessoire plateau Keukenwand accessoire plankje - keuken achterwand accessoires

Het kookboekrek

Een heerlijk recept uitproberen wordt nog leuker met het gebruik van een handig kookboekrek! Zo staan alle stappen en bereidingswijzes precies waar je ze wilt hebben, namelijk daar waar jij kookt.

Dankzij het opbergsysteem blijft het kookboek open op de juiste pagina, en de hoogte voorkomt dat spetters op de pagina’s vallen. Dubbel winnen dus!

De papierrolhouder

Oeps, gemorst! En de keukenrol is weer nergens te bekennen… Dit veelvoorkomende probleem lost je op met een papierrolhouder. Zo weet je altijd waar de keukenrol hangt en kunt je het papier ook zeer makkelijk afscheuren.

keuken papierrolhouder - keuken achterwand accessoireskeukenrol houder

De theedoekhouder

Nooit meer last van een natte theedoek die niet goed opdroogt! Met de achterwand doekhouder kan je theedoeken op de juiste manier ophangen. Zo drogen ze gelijkmatig en snel op, zonder nare geurtjes een kans te geven.

Het kruidenrek

Wil je je kruiden tijdens het koken te allen tijde binnen handbereik hebben? Dan is een kruidenrek een goede optie. Zo kun je altijd gelijk bij alle specerijen. Door de open vormgeving zie je bovendien ook in één oogopslag wat waar staat. Handig!

kruidenrekje keuken theedoekhouder keuken

Keuken achterwand accessoires  – Conclusie

Keuken achterwand accessoires zijn zeer handig voor het overzichtelijk opbergen van spullen op een makkelijk bereikbare plek. Er bestaan accessoires voor het ophangen van de keukenrol, het plaatsen van de kookboeken, het overzichtelijk opbergen van allerlei kookgerei, en meer.

Indien je een accessoire zoekt voor pollepels of ander langwerpig kookgerei, kan je het beste kiezen voor een relingsysteem met haakjes. Zoek je een plek voor andere voorwerpen, zoals bijvoorbeeld het afwasmiddel of een (schuur)spons? Dan is een plateau systeem waarschijnlijk de beste optie.

 

 

Ben je op zoek naar keuken achterwand accessoires of is het nu echt tijd geworden voor een hele nieuwe droomkeuken? Oriënteer en inspireer vrijblijvend in onze gezellige showrooms, je vindt hier alle keukenstijlen! Of maak alvast een vrijblijvende afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

 

Na het lezen over keuken achterwand accessoires op zoek naar nog meer keukeninspiratie? Bekijk deze blogs!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest