088 0101 200 [email protected]

Een glazen aanrechtblad schoonmaken en onderhouden op de juiste manier zorgt voor een goede hygiëne én een langere levensduur van het werkblad.

Maar wat is dan de juiste manier? En wat kan je beter vermijden om schade te voorkomen?

Glazen Aanrechtblad Schoonmaken – Wel Doen

Glas is erg gevoelig voor vlekken. Zowel vetrestjes als vingerafdrukken zijn op deze aanrechtbladen goed zichtbaar. Voor het oog is het prettig om daarom deze bladen dagelijks goed te reinigen.

Om een glazen aanrechtblad optimaal te reinigen kan je de volgende stappen nemen:

Dagelijkse Reiniging Glas
  • Verwijder al het losse of groffe vuil met een vochtige doek.
  • Neem vervolgens het blad af met een sopje van afwasmiddel of een speciale reiniger voor glas.
  • Als je liever een natuurlijk product wilt gebruiken kan je het blad ook afnemen met azijn. Dit product reinigt zonder chemische stoffen en zorgt ook voor een streeploos eindresultaat.
  • Droog na met een schone doek of keukenpapier.
Hardnekkige Vlekken Verwijderen
  • Hardnekkige vlekken kan je eerst even laten weken in het sopje.
Kalkaanslag Verwijderen
  • Voor het verwijderen van kalkaanslag kan je azijn gebruiken.

Glazen Aanrechtblad Schoonmaken – Niet Doen

  • Vermijd het gebruik van schuursponsjes, staalwol of andere schurende middelen. Deze kunnen het blad namelijk blijvend beschadigen.
  • Ook schuurmiddelen in vloeibare vorm, zoals CIF, kunnen niet op een glazen blad gebruikt worden.
  • Gebruik geen pluizende doeken. Deze laten op een glazen keukenblad vervelende pluisjes en sporen achter.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest