088 0101 200 [email protected]

Ben je op zoek naar makkelijke en smaakvolle gerechten voor ieder moment van de dag? In deze blog vind je drie toppers die eenvoudig te maken zijn: een verfrissende druiven limonade, romige risotto met pompoen en een knapperige apple crumble. Drie heerlijke recepten die perfect zijn voor een lichte lunch, een gezellig diner of een zoet nagerecht.

 

Recepten van de week: Druiven limonade, Risotto met pompoen en Apple crumble

 

Druiven limonade

 

Druivenlimonade is een heerlijk verfrissend drankje voor warme dagen of als gezonde dorstlesser. Het combineert de zoete smaak van druiven met het frisse van citroen en een vleugje bruisend water. Perfect om in stijl van te nippen tijdens een lunch of diner voor twee.

Recept: Druivenlimonade voor 2 personen

 

Ingrediënten:

  • 150 g rode of groene druiven, gewassen
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el honing of suiker (optioneel, naar smaak)
  • 250 ml bruiswater of sodawater
  • IJsblokjes
  • Eventueel: een takje munt voor garnering

 

Bereiding:

  • Pureer de druiven in een blender tot een glad mengsel.
  • Zeef de druivensap door een fijne zeef om pitjes en schilletjes te verwijderen.
  • Meng het druivensap met citroensap en honing/suiker. Roer goed door.
  • Vul twee glazen met ijsblokjes en giet het druiven-citroenmengsel erin.
  • Voeg bruiswater toe en roer voorzichtig. Garneer eventueel met een takje munt.

 

Variatietips

  • Voor een feestelijk drankje: voeg een scheutje witte wijn of prosecco toe.
  • Vervang bruiswater door gewoon water voor een rustigere variant.
  • Voeg een paar plakjes limoen of sinaasappel toe voor extra fruitige smaak.

 

Druivenlimonade is eenvoudig, gezond en verfrissend – een kleurrijk drankje dat elk moment van de dag opvrolijkt.


 

Risotto met pompoen en parmezaan

 

Risotto is het ultieme comfortfood: romig, rijk van smaak en heerlijk veelzijdig. Deze variant combineert de zoete smaak van pompoen met de hartige umami van Parmezaanse kaas. Ideaal als hoofdgerecht voor een gezellig diner voor twee.

 

Recept: Risotto met pompoen en Parmezaan voor 2 personen

 

Ingrediënten:

  • 150 g risottorijst (bijv. Arborio)
  • 200 g pompoen, geschild en in kleine blokjes
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 500 ml groentebouillon, warm
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 20 g boter
  • Zout en peper, naar smaak
  • Optioneel: verse tijm of salie voor garnering

 

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot glazig.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en bak 3–4 minuten mee.
  • Voeg de risottorijst toe en roer tot de korrels glazig worden.
  • Voeg beetje bij beetje de warme bouillon toe, steeds roerend, tot de rijst zacht en romig is (ongeveer 18–20 minuten).
  • Haal van het vuur en roer de boter en Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer direct, eventueel gegarneerd met verse tijm of salie.

 

Variatietips

  • Voeg een klein scheutje witte wijn toe bij het begin van het koken voor extra diepte.
  • Voor een romigere versie: een lepel mascarpone of room door de risotto roeren net voor het serveren.
  • Bestrooi met extra Parmezaanse kaas en geroosterde pompoenpitten voor een feestelijke touch.

 

Deze risotto is warm, romig en vol smaak – een elegant hoofdgerecht dat makkelijk te maken is en indruk maakt op tafel.


 

Applecrumble

Appelcrumble is een klassiek dessert dat warmte en comfort uitstraalt. Met zoete appels, een kruimelige topping van boter, suiker en havermout, en eventueel een bolletje vanille-ijs erbij, tover je in een handomdraai een heerlijk dessert voor twee op tafel.

 

Recept: Appelcrumble voor 2 personen

 

Ingrediënten:

  • 2 grote appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes
  • 30 g suiker (of naar smaak)
  • ½ tl kaneel
  • 25 g bloem
  • 25 g havermout
  • 25 g boter, in blokjes
  • Optioneel: een bolletje vanille-ijs of slagroom bij serveren

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de appelstukjes met suiker en kaneel en verdeel ze in een kleine ovenschaal.
  • Meng in een kom de bloem, havermout en boter tot een kruimelig mengsel. Verdeel dit over de appels.
  • Bak 20–25 minuten in de oven tot de topping goudbruin en krokant is.
  • Serveer warm, eventueel met vanille-ijs of een scheutje slagroom.

 

Variatietips

  • Voeg een handje rozijnen of noten toe aan de appelvulling voor extra smaak en textuur.
  • Vervang een deel van de boter door kokosolie voor een lichte twist.
  • Bestrooi de crumble met een beetje poedersuiker voor een feestelijk effect.

 

Appelcrumble is een eenvoudig maar onweerstaanbaar dessert dat zowel knapperig als zacht is – een perfecte afsluiter van een maaltijd voor twee.

 

Ben je er tijdens het maken van de druiven limonade, risotto & applecrumble achter gekomen dat er een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Ben je na het maken van deze gerechten op zoek naar nog meer lekkere zomerse recepten? Bekijk onze andere recepten:

Inspiratie keukenmagazine

 

“Vraag hier jouw gratis keukeninspiratie magazine aan!”

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest