Een heerlijk recept voor het weekend: een wafel recept! Zowel met zoete als hartige toppings een erg lekker ontbijt.
Wafel recept
Recept is goed voor 8-10 wafels
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- Snuf zout
- 30 gram suiker
- 100 gram boter
- 1 ei
- 250 gram karnemelk
- 1 theelepel vanille extract
- Extra boter om in te vetten (olie of bakspray kan ook!)
Benodigdheden
- Wafelijzer
Bereiding
- Doe de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom en meng door elkaar.
- Smelt de boter in een pan, zorg ervoor dat het niet begint te bakken.
- Voeg het ei, de karnemelk, de gesmolten boter en vanille extract toe aan het bloemmengsel en klop met de garde tot een egaal beslag.
- Laat het beslag heel even rusten en verhit ondertussen alvast het wafelijzer.
- Vet het wafelijzer in met wat boter, olie of bakspray en vul de platen met 2 flinke lepels beslag in het midden van de vorm.
- Sluit het wafelijzer en bak ze in 3 tot 4 minuten goudbruin en gaar. Afhankelijk van het wafelijzer kan de tijd variëren of zelfs langer duren.
- Laat de wafels op een rooster afkoelen.
- Herhaal stap 5 tot en met 7 tot het beslag op is.
- Breng op smaak met toppings. Eet smakelijk!
Serveertips! Lekker met poedersuiker, (vers) fruit, slagroom, vanille-ijs of chocoladesaus. Ook hartige toppings zijn lekker op een wafel, zoals bacon en gebakken ei! Je kunt ook wat geraspte kaas door het beslag mengen voor kaaswafels.
Ben je op zoek naar een nieuwe keuken of keukenapparatuur? Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren. Je kunt ook meteen een afspraak maken voor advies op maat!
Meer ontbijt inspiratie voor het weekend
- Ontbijten: maak er een feestje van!
- American pancakes recept
- Hartig ontbijt: breakfast burrito
- Hartig ontbijt: ei-muffins met ontbijtspek
VOLG ONS