Een pasta met een verse pesto is een goed gerecht voor ieder moment. Daarbij is dit recept vegetarisch en dus ook heel goed geschikt voor een dag als meatless-Monday. Deze heerlijke pasta pesto met spinazie is gezond en laat je waarschijnlijk nog een beetje meer verlangen naar warme zomerse avonden. Probeer hem snel eens uit. We hopen dat je ervan zult smullen.
Ingrediënten voor 2 personen:
10 gram verse basilicum
150 gram verse bladspinazie
20 gram cashewnoten
Rucola
1/2 citroen
2 knoflookteentjes
375 gram kleine tomaatjes
180 gram pasta (spaghetti, linguine, farfalle, penne… maar net waar je zin in hebt)
50 gram parmezaan snippers
Olijfolie
Peper en zout
Stappen:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng alvast een pan water met een snuf zout erin aan de kook.
2. Terwijl je wacht tot het water kookt kun je de tomaatjes halveren en de citroen uitpersen in een glas.
3. Als het water kookt kun je de pasta in de pan doen en deze al dente koken.
4. Leg de gehalveerde tomaten in een ovenschaal of een met bakpapier beklede bakplaat, voor je ze in de oven schuift besprenkel je ze nog even met wat olijfolie en strooi er wat peper en zout over. Rooster de tomaten een kwartiertje.
5. Verwarm een wokpan zonder er olie in te doen en bak hierin de spinazie tot deze helemaal geslonken is.
6. Rooster ondertussen in een kleine koekenpan de cashewnoten tot ze een beetje kleur beginnen te krijgen.
7. Pers de knoflook en pluk de blaadjes van de basilicum en doe deze in een hoge kom met de spinazie, 3/4 van de permezaan snippers en cashewnoten. Meng dit geheel door elkaar.
8. Voeg 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie en een klein scheutje water toe en pureer het geheel met de staafmixer tot een mooie gladde pesto. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
9. Maak een bedje van rucola op de borden en schep hier de pasta op. Verdeel de pesto over de pasta en garneer met de geroosterde tomaatjes en wat parmezaan snippers.
Kom je er tijdens het koken achter dat je keuken misschien toch eens aan vervanging of misschien enkel een kleine touch-up toe is? Maak dan een afspraak bij een van onze filialen om te bekijken wat de opties zijn.
Onze blog staat vol met recepten. Wil jij graag meer recepten proberen? Bekijk dan eens:
- Bouw je eigen maaltijdsalade in 6 stappen! Lekker en gezond!
- Een lekkere quiche met zongedroogde tomaat en ui.
- Een frisse pasta al limone maak je zo.
VOLG ONS