Het is simpel, licht en smaakvol deze heerlijke shakshuka. Daarbij is het ook een vegetarisch gerecht en dus een goede optie voor de meatless Monday! Je kunt het eten als lunch of avondeten. Met een lekker stukje vers stokbrood is het helemaal compleet.
Ingrediënten (2 personen):
5 pruimtomaten
1 rode paprika
1 ui
Snuf paprika poeder
Snuf komijn
2 tenen knoflook
4 eieren
Verse peterselie
Zachte geitenkaas
Brood (bijvoorbeeld stokbrood)
Stappen:
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook alvast de tomaten in blokjes en de paprika in kleine stukjes.
2. Doe olie in de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg hier wat komijn en paprikapoeder aan toe.
3. Doe nu ook de paprika en tomaat in de pan en laat het 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
4. Maak 4 kuiltjes in de saus en doe hier de eitjes in, kruimel de geitenkaas en verdeel netjes over de pan en doe vervolgens weer de deksel op de pan om de eitjes te laten stollen.
5. Snijd ondertussen de peterselie fijn (tip: of doe het in een beker en knip het fijn).
6. Schep twee eitjes per persoon op het bord met de saus en garneer met peterselie.
7. Eet smakelijk! Shakshuka is heel lekker met een stukje brood voor de lunch of als licht avondmaal. (Oorspronkelijk is dit een ontbijtgerecht uit het Midden Oosten)
Niet zo een fan van geitenkaas? Dan kun je dit natuurlijk ook weg laten.
Kom je er tijdens het koken achter dat het nu echt wel eens tijd is voor een nieuw keuken of misschien wat kleine aanpassingen? Dat kan allemaal. Maak hier een afspraak bij een van onze twee showrooms en dan zullen we samen kijken naar de mogelijkheden.
Meer lekkere recepten bekijken?
- Maak deze super lekkere vegan Mac and Cheese.
- Of nog zo een makkelijk recept, Pasta al Limone!
- Of maak er een gezellige avond van met Taco Night!
VOLG ONS