088 0101 200 [email protected]

Zet wat gezelligs en gezond op tafel met deze gevulde courgettes. Het ziet er feestelijk uit en is best gemakkelijk om te maken. Heel leuk voor een gezellige maaltijd met de familie of een diner thuis met vrienden. Heerlijk als voorafje of als bijgerecht en helemaal vegetarisch.

Ingrediënten:

2 courgettes
1 ei (losgeklopt)
150 gram paneermeel
60 gram Parmezaan
1 teentje knoflook (fijngesneden)
Cherry tomaten (in kwartjes gesneden)
1 Handje pijnboompitten
1 Citroen (rasp van de schil nodig)
Tijm
Zout & peper
Olijfolie

Stappen:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Was de courgette en halveer ze over de lengte.
3. Hol de courgettes uit, maar wees niet te enthousiast met het weg scheppen van het ‘vlees’ van de courgette. Laat er wel wat meer dan alleen het schilletje over want anders worden de bootjes van courgette wel heel slap en bewaar het ‘vlees’ van de courgette.
4. Voor de vulling doe je het ‘vlees’ van de courgette in een zeef en druk je het vocht uit de courgette.
5. Doe het ‘vlees’ van de courgettes in een kom en mix het met het ei, de paneermeel, cherry tomaatjes, tijm, het rasp van de citroenschil, fijngesneden knoflook, pijnboompitten en een snufje zout en mix alles door elkaar. Voeg aan het begin niet teveel paneermeel toe, je kunt er beter nog wat meer aan toe voegen als je merkt dat de substantie iets meer nodig heeft.
6. Besprenkel de courgettes met wat zout, peper en olijfolie en schep vervolgens de vulling in de courgettes.
7. Bak de courgettes op 220 graden in 16 tot 18 minuten goudbruin.

Tips:

1. Snijd de uitgeschepte courgette wat kleiner om het goed uit te kunnen drukken in een zeef.
2. In plaats van paneermeel kun je ook oud brood gebruiken en dat in een keukenmachine tot fijne stukjes maken. Dat geeft ook een heerlijke bite aan de gevulde courgettes.
3. Je kunt er ook nog een beetje pesto overheen smeren op het einde voor wat meer smaak.

Kom je er tijdens het koken achter dat je keuken misschien toch wat toevoegingen kan gebruiken of misschien kan jij wel een heel nieuwe keuken gebruiken? Maak dan gerust hier een afspraak bij een van onze showrooms om de mogelijkheden te onderzoeken. Je mag natuurlijk ook altijd binnen lopen zonder afspraak te maken.

Meer recepten? Lees:
– Snijd je ingrediënten julienne met deze tips.
– Zin in Mexicaans eten? Zo maak je de lekkerste nachos.
– Of maak deze lekkere frisse groene soep met broccoli, prei en courgette.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest