088 0101 200 [email protected]

Focaccia is een luchtig brood met verse kruiden en eet je als bijgerecht, maar is ook erg lekker als belegd broodje. Daarom delen wij dit gemakkelijke basisrecept en kun je zelf thuis focaccia maken.

 

Basisrecept focaccia maken

Het recept is goed voor 1 focaccia brood.

 

Ingrediënten

  • 500 gram bloem*
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje droge gist (7 gram)
  • 30 ml olijfolie + extra voor bestrijken
  • 350-400 ml lauwwarm water

 

*Bij voorkeur type 00 bloem.

 

Topping

  • 1 takje verse rozemarijn
  • Optioneel: plakjes tomaat
  • Zeezout naar smaak

 

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, zout en gist in een grote kom.
  2. Maak een kuiltje in de bloem en voeg de olijfolie en het lauwe water doe en kneed tot een soepel deeg. Voeg iets meer water toe als het deeg te droog is, wanneer het deeg te plakkerig blijft voeg dan wat extra bloem toe. Het deeg mag wel wat plakkerig zijn.
  3. Maak een bal van het deeg en leg deze in een met olijfolie ingevette kom. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg een uur op kamertemperatuur rijzen.
  4. Vet een bakvorm (ongeveer 30 cm) in met olijfolie.
  5. Na het rijzen leg je het deeg in de vorm, druk alle lucht uit het deeg en wrijf het deeg uit over de hele vorm tot het deeg ongeveer 1 cm dik is.
  6. Laat het deeg nog eens 30-45 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
  7. Verwarm de oven alvast voor op 220 graden.
  8. Druk met je vingers kuiltjes in het deeg, je mag het deeg echt goed indrukken en de bakvorm voelen.
  9. Bestrooi het deeg met verse rozemarijntakjes en eventueel plakjes tomaat.
  10. Bak het brood in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  11. Bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met wat zeezout.
  12. Even laten afkoelen en genieten maar!

Serveertips

  • Ken je focaccia art? Dan beleg je het deeg voor het afbakken met diverse groenten en maak je met de groenten vormen, zoals bijvoorbeeld een boeket bloemen. Je kunt het zo creatief en lekker maken als je zelf wilt!
  • Lekker als bijgerecht bij de pasta
  • Ook lekker om het brood te dippen in bijvoorbeeld pesto
  • Heerlijk als belegd broodje met bijvoorbeeld rucola sla, filet Americain, gekookt ei en wat peper en zout.

 

Ben je er tijdens het bakken achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren of maak alvast een afspraak om je wensen te realiseren.

 

Meer inspiratie, lekker voor erbij:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest