Tijd voor een heerlijke zoete lekkernij: Wortel cupcakes! Lees gauw verder voor het lekkere en makkelijke recept.
Wortel cupcakes recept
Het recept is goed voor 12 stuks. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.
Ingrediënten
- 125 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
- 165 gram witte basterdsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 130 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 150 gram wortels (geraspt)
- 60 gram walnoten (grof gehakt)
- Snuf zout
- Snuf kaneel
Ingrediënten topping
- 100 gram roomkaas
- 50 gram boter
- 50 gram poedersuiker
- 12 walnoten ter garnering
Benodigdheden
- Mixer
- Cupcakevormpjes en cupcake bakblik
- Spuitzak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de olie, eieren, suiker en vanille extract.
- Zeef de bloem en bakpoeder erbij.
- Voeg de geraspte wortel, walnoten, zout en kaneel toe en spatel alles door elkaar.
- Vul de muffinvormen met het beslag.
- Bak de wortel cupcakes 30 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Maak ondertussen de topping door de roomkaas, boter en poedersuiker te mixen tot er geen klonten meer inzitten.
- Haal de cupcakes uit de oven en laat afkoelen.
- Vul een spuitzak met de topping en maak mooie toefjes op de cupcakes. Garneer elke cupcake met een walnoot.
- Bewaar de cupcakes op een koele en droge plek. Geniet ervan!
Ben je er tijdens het maken van de wortel cupcakes achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.
Meer bakrecept inspiratie
- American pancakes – Een fluffy pannenkoeken recept
- Cake pops recept
- Zelf wafels maken
- Oranjekoeken – Een eenvoudig recept
VOLG ONS