Kook jij weleens met peulvruchten? Peulvruchten zijn super veelzijdig en heel gezond. Bovendien zijn peulvruchten ook erg lekker! Hier is een lekker en makkelijk recept voor linzencurry met spinazie. Ideaal voor een drukke dag waarop je geen zin hebt om te koken.
Linzencurry met spinazie
Het recept is goed voor 2 tot 3 personen
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 cm gember, geraspt
- 1 eetlepel gele currypasta
- 1 theelepel kurkuma
- 1 rode puntpaprika, in blokjes
- 1 blik linzen (400 gram), uitgelekt
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 200 gram verse spinazie
- Sap van een ½ limoen
- Peper en zout naar smaak
- 1 bosje verse koriander
Bereidingswijze:
- Verhit om te beginnen olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is.
- Voeg daarna de currypasta en kurkuma toe en bak even mee tot het begint te geuren.
- Voeg vervolgens de paprika, linzen, tomatenblokjes en kokosmelk toe.
- Roer goed door en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg vervolgens de spinazie toe en laat slinken.
- Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
- Garneer met de verse koriander.
- Serveer de linzencurry tot slot met rijst of naan brood. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het maken van de vegan linzencurry achter gekomen dat de kookplaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.
Ben je na het maken van de vegan linzencurry op zoek naar nog meer recept inspiratie? Bekijk ook onze andere recepten:
- Katsu sando – Een tosti met een schnitzel
- Okonomiyaki – Japanse pannenkoeken met witte kool
- Japanse fluffy pancakes

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Iedere eerste dag van de maand ontvang je in jouw mailbox de beste keukeninspiratie, trends, tips en recepten.
VOLG ONS