Op zoek naar inspiratie voor lunch? Probeer katsu sando. Deze populaire Japanse sandwich met krokante tonkatsu (varkenskotelet) en geroosterde witte boterhammen is verrassend lekker. Lees gauw verder voor het recept.
Katsu Sando
Recept voor 2 sandwiches
Ingrediënten voor de tonkatsu:
- 2 varkenskoteletten van 1,5 cm dik
- Peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels bloem
- 1 ei, losgeklopt
- 50 gram panko
- Plantaardige olie om in te frituren
Ingrediënten voor de sandwich:
- 4 sneetjes witbrood
- 2 eetlepels tonkatsu saus*
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 handjes fijngesneden kool
*Wil je de tonkatsu saus zelf maken? Meng 2 eetlepels ketchup met 1 eetlepel worcestersaus, 1 theelepel sojasaus en 1 theelepel honing.
Bereidingswijze
- Begin met het maken van de tonkatsu. Kruid de varkenskoteletten met peper en zout.
- Haal ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko. Zorg dat de koteletten goed bedekt zijn.
- Verhit een laagje olie in een pan op middelhoog vuur.
- Frituur de varkenskoteletten ongeveer 3 tot 4 minuten per kant tot ze gaar, goudbruin en krokant zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Rooster ondertussen kort de sneetjes witbrood (optioneel).
- Bestrijk één kant van elk sneetje met tonkatsu saus en mayonaise.
- Leg de tonkatsu erop en voeg per sandwich een handje fijngesneden kool toe.
- Doe de andere sneetjes brood erop en druk lichtjes aan. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het maken van de Katsu sando achter gekomen dat de kookplaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.
VOLG ONS