088 0101 200 [email protected]

Op zoek naar iets fris, zoets en toch verrassend simpel? In deze blog delen wij drie heerlijke recepten die je in een handomdraai op tafel zet. Van een romige appel-kaneel smoothie die smaakt als vloeibare appeltaart, tot een klassieke tzatziki met warm pitabrood die je meeneemt naar zonnig Griekenland, en als afsluiter luchtige perencrêpes die perfect zijn voor een ontbijt of een zoet dessert. Stuk voor stuk makkelijk te maken, boordevol smaak en ideaal om jezelf of je gasten mee te verwennen.

 

Appel-kaneel smoothie, tzatziki met pita en perencrêpes recept

 

Appel Kaneel Smoothie

Wanneer de dagen kouder worden, is er niets fijner dan smaken die warmte en gezelligheid oproepen. De combinatie van appel en kaneel doet precies dat. Deze smoothie is romig, kruidig en tegelijkertijd fris. Perfect als ontbijt, tussendoortje of zelfs als gezond dessertje.

 

Recept: Appel-kaneel smoothie voor 2 personen

 

Ingrediënten

  • 2 appels (bij voorkeur zoet, bv. Elstar of Gala), geschild en in stukjes
  • 250 ml melk of plantaardige melk (bv. havermelk of amandelmelk)
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 el honing of ahornsiroop (optioneel)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ¼ tl nootmuskaat (optioneel)
  • 4 ijsblokjes (of een halve bevroren banaan voor extra romigheid)

 

Bereidingswijze

  • Doe de appelstukjes, melk, yoghurt, honing, kaneel, nootmuskaat en ijsblokjes in een blender.
  • Mix tot een gladde smoothie.
  • Schenk in twee glazen en werk af met een snufje kaneel bovenop.

 

Variatietips

  • Voeg havermout toe voor een voedzamere ontbijtvariant.
  • Vervang de yoghurt door vanilleyoghurt voor een dessertachtige twist.
  • Extra feestelijk? Serveer warm als een “liquid apple pie”!

Met deze appel-kaneel smoothie breng je de geur en smaak van appeltaart in een glas – gezond én verrukkelijk.


 

Tzatziki met pitabrood

Soms zijn de simpelste combinaties de allerlekkerste. Tzatziki – de klassieke Griekse yoghurtdip met komkommer, knoflook en dille – is daar een heerlijk voorbeeld van. Met warm pita brood erbij heb je in een handomdraai een fris en hartig hapje dat je kunt serveren als voorgerecht, borrelhap of bijgerecht bij de barbecue.

 

Recept: Tzatziki met pita brood voor 2 personen

 

Ingrediënten

  • 150 g Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 1 kleine teen knoflook, fijngehakt of geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 1 el verse dille of munt, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 pita broden

 

Bereidingswijze

  • Rasp de komkommer grof, knijp het vocht eruit met je handen of in een doek.
  • Meng in een kom de yoghurt met komkommer, knoflook, olijfolie, citroensap en kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de pita’s kort in de oven of broodrooster.
  • Serveer de tzatziki in een schaaltje met de warme pita ernaast om te dippen.

 

Variatietips

  • Vervang dille door munt voor een frissere smaak.
  • Voeg een snufje cayennepeper toe voor een lichte pit.
  • Serveer naast gegrilde kipspiesjes of als onderdeel van een mezze-plank.

Met tzatziki en pita brood zet je in enkele minuten een frisse, zomerse klassieker op tafel – perfect voor twee!


 

Perencrêpe met karamel

Soms wil je een dessert dat net wat specialer voelt, zonder dat het ingewikkeld is. Deze perencrêpes met karamel combineren zachte, zoete peren met dunne Franse pannenkoekjes en een fluweelzachte karamelsaus. Het resultaat: een chic toetje dat perfect is voor een romantisch diner voor twee, maar ook ideaal als feestelijke afsluiter bij vrienden of familie.

 

Recept: Perencrêpes met karamel voor 2 personen

 

Ingrediënten (voor de crêpes):

  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 1 el suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • Boter, om in te bakken

 

Voor de vulling:

  • 2 rijpe peren, geschild en in dunne plakjes
  • 1 el boter
  • 1 el bruine suiker
  • ½ tl kaneel

 

Voor de karamelsaus:

  • 50 g suiker
  • 25 ml slagroom
  • 15 g boter
  • Snufje zout

 

Bereidingswijze

  • Maak het crêpedeeg: Meng bloem, ei, melk, suiker, vanille en zout tot een glad beslag. Laat 15 minuten rusten.
  • Bak de crêpes: Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak 2–3 dunne crêpes. Houd warm.
  • Bereid de perenvulling: Smelt boter in een pan, voeg de peerplakjes, bruine suiker en kaneel toe en bak zachtjes 5 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
  • Maak de karamelsaus: Verwarm suiker in een steelpannetje tot het smelt en goudbruin wordt. Haal van het vuur, roer er voorzichtig boter en room doorheen tot een gladde saus. Voeg een snufje zout toe.
  • Stel het gerecht samen: Vul de crêpes met de warme peer, vouw dicht en giet er karamelsaus overheen.

 

Serveer- en variatietips

  • Bestrooi met geroosterde amandelschaafsel of gehakte walnoten voor extra crunch.
  • Voeg een bolletje vanille-ijs toe voor een luxueuze touch.
  • Serveer met een cappuccino of dessertwijn voor een perfect einde van de maaltijd.

Met deze perencrêpes met karamel breng je Franse elegantie en herfstige gezelligheid samen op één bord – eenvoudig te maken, maar met een wow-effect.

 

Ben je er tijdens het maken van de smoothie, tzatziki & perencrêpes achter gekomen dat er een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Ben je na het maken van deze gerechten op zoek naar nog meer lekkere zomerse recepten? Bekijk onze andere recepten:

Inspiratie keukenmagazine

 

“Vraag hier jouw gratis keukeninspiratie magazine aan!”

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest