Er staat weer een heerlijk zonnig weekend voor de deur en dat vraagt natuurlijk om een recept voor een lekkere zomerse salade. Een mooi bijgerecht voor bij het vlees van de barbecue, als lunch of misschien gewoon wel als een lichte maaltijd op een warme avond. Deze smaakvolle zomerse salade maak je in een handomdraai.
Als je de salade voor 2 – 4 personen zou willen maken heb je de volgende producten nodig:
– 2 zoete aardappels
– 2 eetlepels olijfolie
– 3 rijpe vijgen
– Flinke hand rucola
– 2 eetlepels gerijpte balsamico-azijn
– 2 theelepels granaatappelmelasse (granaatappelsiroop)
– 2 eetlepels amandelschaafsel
Optioneel:
– Geitenkaas
– Parmaham
De stappen
– Verwarm de oven voor op 225 graden
– Was de zoete aardappel goed en snijd deze met de huid in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
– Mix de zoete aardappelblokjes met 1 eetlepel olijfolie en verdeel de blokjes daarna over de bakplaat.
– Bak de blokjes in 20 minuten gaar.
– Verdeel de rucola over een schaal.
– Meng de olijfolie, balsamico-azijn en wat peper en zout naar smaak en besprenkel hiermee de rucola.
– Rooster in een droge pan de amandelschaafsel mooi goudbruin.
– Verdeel de zoete aardappelblokjes over de rucola
– Besprenkel daarna met de granaatappelmelasse om de salade een lekkere frisse smaak te geven.
– Snijd de vijgen in stukjes en verdeel deze over de salade.
* Mocht je een fan zijn van geitenkaas, dan kan je deze verkruimelen en hem over de salade strooien.
* Wil je ook parmaham willen toevoegen? Dan kan je de ham in kleine stukjes scheuren en die mooi verdelen over de salade.
– Strooi daarna de amandelschaafsel gelijkmatig over de salade om hem af te maken.
En klaar is de salade!
Nog meer recepten voor de zomerse dag? Kijk dan ook eens naar ons recept voor gevulde paprika’s op de barbeque.
Geniet er lekker van.
bron foto vijgen: Georgia de Lotz
VOLG ONS