Italiaanse burgers recept

Italiaanse Burgers

Het is lekker weer, de dagen worden langer en en warmer… dat vraagt om een lekkere hamburgers! Met dit recept maak jij de heerlijkste Italiaanse burgers. Heb je een nieuwe grillpan gekocht met de tips uit onze vorige blog? Dan is het nu het moment om deze eens goed te testen. Natuurlijk kun je de burgers ook maken op de BBQ!

Ingrediënten voor de Italiaanse burger (6):

2 kleine rode uien
100 ml goedkope balsamicoazijn
500 g mager rundergehakt
1 blik cannellinibonen (400 g)
1 groot ei
6 volkorenbolletjes
2 el sesamzaad
½ kleine wittekool (500 g)
3 el yoghurt
1 volle tl Engelse mosterd
1 tl chilivlokken
1 citroen
olijfolie
1 bol mozzarella (125 g)
2 takjes verse rozemarijn
2 rijpe gemengde tomaten
100 g rucola

Stappen:

1.  Verwarm de oven voor op 200 C
2. Snijd de uien in ringen en doe ze in een kom. Voeg vervolgens wat balsamico en zout toe. Het zout voeg je toe om het vocht uit de uien te onttrekken. Spoel na een tijdje het zout er vanaf en laat liggen tot je de burgers op kan maken.
3. Doe het gehakt, de bonen een flinke snuf zout en zwarte peper in een kom. Splits het ei en voeg het eigeel toe.
4. Kneed alles goed door elkaar tot een mooie massa.
5. Klop het eiwit op.
6. Halveer de bolletjes en smeer het eiwit over de bovenkant van de bolletjes. Bestrooi vervolgens met sesamzaad.
7. Haal de buitenste bladen van de kool af en snijd de kool heel fijn.
8. Doe de kool in een kom en voeg hier yoghurt, mosterd, chilivlokken en een snufje zout aan toe en mix het geheel.
9. Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen en draai hier ballen van. Deze kun je in de hete grillpan plat drukken tot ongeveer 2 cm dik.
10. Als de burgers bijna goed zijn leg je een plak mozzarella op de burger. Om die nog beter te laten smelten kun je een deksel op de pan zetten of ze nog even in de oven leggen als je de broodjes kort bakt.
11. Het is nu tijd om de broodjes in de oven wat krokanter te bakken en dus kun je de burgers er nog even naast leggen als je dat wilt.
12. Snijd de tomaat in plakjes en beleg de onderkant van de broodjes hiermee. Leg de burgers op de broodjes en schep de balsamico uitjes en rozemarijn toe.
13. Mix de koolsla met rucola voor naast de burger.

Laat deze heerlijke Italiaanse burgers je smaken!

Is uw keuken aan een opknapbeurt toe of wilt u het liefst een hele nieuwe? Kom dan zeker even kijken bij een van onze showrooms en laat je inspireren. Liever direct advies? Dan kan je hier een afspraak maken. Of koop een keuken online via e-mail of door te videobellen met Keukenwarenhuis.nl

Meer inspiratie? Lees:
– De blog over de grillpan gemist? Bekijk hem hier.
– Je kunt de burger ook maken op de Himalaya zoutsteen.
– Liever een NY Cheeseburger? Bekijk dit recept.

Geef een reactie