088 0101 200 [email protected]

Broodpudding, een klassiek dessert die ons doet denken aan oma’s keuken en gezellige familiemomenten rond de tafel. Dit eenvoudige, maar oh zo heerlijke dessert is een geweldige manier om oud brood nieuw leven in te blazen en tegelijkertijd een heerlijk zoete traktatie op tafel te zetten. Met een paar eenvoudige ingrediënten en een beetje creativiteit kun je een verrukkelijke broodpudding maken die je gasten keer op keer zal verrassen. Hier is een eenvoudig recept om je op weg te helpen.

 

Broodpudding

Dit recept is ongeveer geschikt voor 6 tot 8 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 500 gram oud brood (bij voorkeur wit of bruin)
  • 500 ml melk
  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 100 gram rozijnen, gehakte noten of stukjes fruit naar keuze (optioneel)
  • 50 gram boter, gesmolten
  • Poedersuiker, ter garnering

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm in met boter of gebruik bakpapier om aanbakken te voorkomen.
  2. Snijd het oude brood in blokjes of plakjes en leg het in de bakvorm. Voeg eventueel rozijnen, gehakte noten of stukjes fruit toe voor extra smaak en textuur.
  3. In een grote kom meng je de melk, eieren, suiker, vanille-extract en een snufje zout. Klop alles goed door elkaar tot de suiker volledig is opgelost.
  4. Giet het melkmengsel gelijkmatig over het brood in de bakvorm. Zorg ervoor dat alle broodstukjes goed doordrenkt zijn met het mengsel.
  5. Laat het geheel 20-30 minuten staan zodat het brood het mengsel kan absorberen.
  6. Bestrooi de bovenkant van de broodpudding met een snufje kaneel.
  7. Laat de broodpudding ongeveer 30-40 minuten bakken in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant goudbruin is en de pudding stevig aanvoelt.
  8. Haal de broodpudding uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert. Snijd hem in plakken of lepel hem gewoon uit de bakvorm.
  9. Bestrooi de broodpudding met poedersuiker vlak voor het serveren voor een extra feestelijke touch.

 

Variatietips

  • Serveer de broodpudding warm met een bolletje vanille-ijs of een lepel slagroom of warme custardsaus voor een extra verwennerij.
  • Varieer met toevoegingen zoals gehakte noten, stukjes chocolade of gedroogd fruit om je eigen unieke twist aan de broodpudding te geven.
  • Bewaar restjes broodpudding in de koelkast en geniet er de volgende dag opnieuw van, eventueel opgewarmd in de magnetron.

 

Geniet van deze verrukkelijke broodpudding als dessert, ontbijt of als tussendoortje op elk moment van de dag. Met zijn heerlijke smaak en romige textuur zal deze broodpudding zeker een hit zijn bij het hele gezin. Smakelijk eten!

 

Ben je er tijdens het maken van de broodpudding achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer lekkere desserts

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest