Het was afgelopen week de dag van de abrikoos en daarom hebben wij een heerlijk recept voor abrikozen clafoutis voor jou. Heb je ooit een clafoutis gebakken? Het is een Franse lekkernij wat ze vooral eten als dessert. Al kun je deze heerlijke ’taart’ ook eten bij de koffie. Daarbij is het heel gemakkelijk om een clafoutis te maken.
Wat heb je nodig?
750 gram tot 1 kg abrikozen (uit blik)
3 grote eieren
80 gram kristalsuiker
Snufje zout
130 gram bloem
330 gram melk
1 zakje vanillesuiker
50 Boter
Poedersuiker
*5cl donkere rum (optioneel)
*1 theelepel vanille extract (optioneel)
Een platte ovenschaal – quichevorm.
Bereiding:
1. Vet de ronde ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180°C
2. Snijd de abrikozen in kwarten en leg ze netjes neer. Hoe strakker ze liggen, hoe minder ze zullen gaan ‘zwemmen’ op het moment dat je het beslag toe zult voegen.
3. Smelt de boter op lage temperatuur zodat deze niet heet is.
4. Meng de vanillesuiker met de eieren in een kom en voeg dan de kristalsuiker toe totdat hij mooi romig is.
5. Voeg de bloem toe en mix tot een glad geheel zonder klonten.
6. Voeg de melk en boter toe en meng het tot een mooi gladde substantie.
7. Als je rum of vanille extract toe wilt voegen, kan je dat nu doen en meng nogmaals het beslag.
8. Schenk het mengsel over de abrikozen totdat de schaal mooi gevuld is
9. Zet de ovenschaal in de oven voor 45 minuten.
10. Haal de clafoutis eruit en laat hem afkoelen.
11. Bestrooi de abrikozen clafoutis met poedersuiker als deze is afgekoeld.
Tip:
- De clafoutis is het lekkerste als je hem een dag laat rusten. Laat hem afkoelen en dek hem vervolgens af met vershoudfolie. Plaats hem in de koelkast.
- Je kunt deze clafoutis ook maken met ander fruit zoals bijvoorbeeld frambozen of kersen.
Kom je er tijdens het bakken achter dat je keuken toch een kleine verandering kan gebruiken? Kom dan langs bij een van onze showrooms en zie wat we voor je kunnen doen. Maak hier een afspraak of kom gezellig langs om te oriënteren.
Meer recepten?
– Heerlijke cinnamon rolls maken doe je zo.
– Liever worteltaart? Bekijk ons heerlijke recept.
– Of de klassieker, appeltaart. Hier kan je het recept vinden.
VOLG ONS