Een quiche (met zongedroogde tomaatjes) is altijd een goed idee. Je kunt het lekker op tafel zetten tijdens een borrel of samen met een salade eten als avondmaaltijd. Heb je wat over, dan is het ook nog heerlijk in de dagen daarna om zowel koud als warm te eten. Als je het ons vraagt is dit een heel veelzijdig recept en is ieder moment een juist moment om er lekker van te smullen.
Ingrediënten:
500 gram ui
1 teentjes knoflook
20 gram boter
half bosje basilicum
Bladerdeeg
300 gram zongedroogde tomaten (uit laten lekken)
3 eieren
* optioneel: geitenkaas 80 gram
Peper & zout
Quiche vorm
Stappen:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Snijd de uiten in halve ringen en pers of snijd de knoflook.
3. Bak de uien en knoflook samen in een pan en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Haal het vervolgens van het vuur en laat het afkoelen.
4. Snijd de basilicum in reepjes.
5. Vet de quiche-vorm in en bekleed deze met bladerdeeg. Prik met een voor gaatjes in de bodem van het deeg.
6. Zet de quiche-vorm met het deeg even 5 minuutjes in de oven.
7. Roer ondertussen de eieren los en breng op smaak met wat peper en zout.
8. Haal de quiche vorm uit de oven en schep het uienmengsel op de bodem en daar bovenop de zongedroogde tomaatjes.
9. Schenk het losgeklopte ei over de ui en tomaten.
10. Strooi nu de basilicum erover en als je wilt wat verkruimelde geitenkaas.
11. Bak de quiche in ongeveer 15-20 minuten gaar.
Eet smakelijk!
Kom je er tijdens het kokkerellen achter dat je keuken of de apparatuur (of allebei) wel eens aan vervanging toe is? Maak dan een hier afspraak met een van onze specialisten om te kijken wat de mogelijkheden zijn om jouw keuken weer om te toveren tot een heel fijne werkruimte met alles erop en eraan!
Meer recepten?
- Om in de Franse sferen te blijven hier een zoet recept, namelijk lekkere abrikozen clafoutis.
- Makkelijk en vooral smakelijk zijn deze groenten uit de oven!
- Gezellig kaasfonduen met dit recept
VOLG ONS