Een heerlijk recept voor koude herfstdagen: een pompoen quiche. Hoe je deze verrukkelijke quiche maakt, lees je in deze blog!
Pompoen Quiche recept
Het recept is goed voor 4 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.
Ingrediënten
- 500 gram flespompoen
- 2 uien
- Olijfolie
- Peper en zout
- 4 eieren
- 125 gram crème fraîche
- 1 rol vers bladerdeeg
- 100 gram feta
- Peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een bakvorm in of bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Schil de pompoen en snijd deze in stukken van ongeveer 1 cm.
- Pel de ui en snijd in parten, leg dit samen met de pompoen op een bakplaat, sprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten in 15 minuten gaar.
- Meng de eieren met de crème fraîche.
- Bedek de hele vorm met het bladerdeeg, zorg ervoor dat de randen ook bedekt zijn met deeg. Prik gaatjes in de bodem.
- Verdeel de ui en pompoen over de bodem.
- Giet het eimengsel over de taart.
- Verkruimel de feta erover en bestrooi met wat verse peterselie.
- Bak de pompoen quiche 45 minuten in de oven of tot het eimengsel goed gestold is. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het maken van de pompoen quiche achter gekomen dat de oven niet helemaal lekker meer werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak alvast een afspraak om jouw droomkeuken te realiseren. De koffie en thee staat klaar!
Meer recept inspiratie
- Koken met één pan: One pot spaghetti
- Pindacurry recept
- Recept: Ramen noedels
- Een herfstig drankje: pumpkin spice cappuccino
VOLG ONS