Wil jij wat lekkers maken waar je niet teveel ingrediënten voor in huis moet halen? Dan zijn peanut butter cups een goede keuze. Dit is een Amerikaanse lekkernij waarbij er in een cupje van chocolade een beetje pindakaas in verstopt zit. Lekker voor jong en oud en zeer geliefd onder de pindakaas-fans.
Wat heb je nodig?
400gram chocolade (melk of puur)
1 vanillestokje
Snuf zout
2 eetlepels roomboter
125 gram pindakaas
2 eetlepels lichte basterdsuiker
6 papieren muffinvormpjes of grote siliconen vormpjes voor bonbons
Stappen:
1. Doe de chocolade in een kommetje en smelt deze au bain-marie.
2. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit samen met een snufje zout en de roomboter toe aan de gesmolten chocolade.
3. Wanneer je muffinvormpjes gebruikt laat je de chocolade iets afkoelen en schep je wat chocolade in ieder muffinvormpje. Gebruik je een siliconen bonbonvorm? Dan kun je de chocolade erin schenken en na even wachten weer leeg gieten in het kommetje. Zet het kommetje weer terug in het warme water om de chocolade vloeibaar te houden.
4. Meng de pindakaas met de basterdsuiker en schep in ieder vormpje een beetje van het mengsel.
5. Giet de rest van de chocolade over de pindakaas in het vormpje en zorg dat ze mooi gesloten zijn aan de randen.
6. Zet de peanut butter cups 20 minuten in de koelkast om ze op te laten stijven.
Smullen maar!
Kom je er tijdens het maken van deze heerlijke peanut butter cups achter dat jouw keuken wel eens een opknapbeurt kan gebruiken of misschien wel helemaal aan vervanging toe is? Kom langs in onze showrooms of maak direct een afspraak, dan gaan we samen op zoek naar de mogelijkheden die het beste aansluiten bij jouw wensen.
Meer recepten? Bekijk ook:
- Zo maak je de lekkerste chocolate chip cookies.
- Liever brownies? Maak de brownies met pindakaas!
- Een snelle appelkruimel is altijd goed.
VOLG ONS