Een heerlijke vrijmibo snack om te delen met vrienden: nachos met chili con carne, guacamole en crème fraîche.
Nachos met chili con carne
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 zak nacho chips
- 150 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel olie
- 400 gram gehakt
- 1 pot/zak bonenschotel voor chili con carne
- 2 avocado’s
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel komijn
- 15 gram verse koriander
- 1 beker crème fraîche
- Optioneel: 1 jalapeno, in ringen gesneden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel de nachos over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de kaas.
- Zet het geheel 7 minuten in de oven. Houd zelf in de gaten. Gaat het te hard, dan haal je de nachos er eerder uit. Is de kaas nog niet gesmolten? Dan laat je ze nog eventjes in de oven.
- Verwarm ondertussen de olie in een pan en rul het gehakt gaar. Voeg de bonenschotel toe. Laat even doorpruttelen.
- Verwijder de schil en pit van de avocado en prak fijn. Mix met de citroensap en komijn.
- Doe de chili con carne, guacamole en crème fraîche over de nachos.
- Serveer warm. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het maken van de nacho’s achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of ben je misschien wel op zoek naar een gehele nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak hier een afspraak voor advies op maat.
Meer lekkere vrijmibo recepten:
- Beleg voor op toastjes
- BBQ Chicken pizza variatietip: maak minipizza’s
- Popcorn recepten
- Empanadas met gehakt en aardappels
VOLG ONS