088 0101 200 [email protected]

Ben je nog last minute op zoek naar inspiratie voor het kerstdiner? Wij hebben 3x last minute inspiratie voor het kerstdiner voor jou op een rijtje gezet. Een compleet 3 gangen diner voor 4 personen dat niet alleen op het laatste moment bij elkaar te halen is, maar ook met een uur op tafel staat en bovenal lekker is! Lees gauw verder voor de recepten.

 

3x Last minute inspiratie voor het kerstdiner

Heerlijke inspiratie voor een lastminute kerstdiner. Het kerstdiner bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Als voorgerecht champignonsoep met plakjes ciabatta, als hoofdgerecht zalm in bladerdeeg met een lekkere frisse citroensaus en tot slot een heerlijke trifle met rood fruit als nagerecht. De recepten zijn gebaseerd op 4 personen.

 

champignonsoep

Voorgerecht: Champignonsoep met ciabatta

Tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 250 gram champignons of gemengde paddenstoelen, in plakjes
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • Peper en zout
  • 1 ciabatta (vers of afgebakken), in plakjes

 

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een pan en bak de ui, knoflook en champignons 5 minuten.
  2. Voeg de bouillon toe en laat vervolgens 10 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Pureer daarna de soep glad met een staafmixer.
  4. Voeg vervolgens de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel tot slot de soep over 4 kommen en serveer met plakjes ciabatta.

 

zalm in bladerdeeg - kerstdiner

Hoofdgerecht: Zalm in bladerdeeg met citroensaus

Tijd: 30-35 minuten

Ingrediënten voor de zalm in bladerdeeg

  • 4 zalmfilets à 150 gram (zonder vel)
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • Peper en zout
  • 1 bosje dille of peterselie, fijngehakt
  • 1 ei, geklutst

 

Ingrediënten voor de saus

  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 200 ml crème fraîche
  • Peper en zout

 

Voor erbij

  • 400 gram haricot verts, gekookt of gestoomd

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de zalmfilets op het bladerdeeg.
  2. Bestrooi vervolgens de zalmfilets met peper, zout en fijngehakte dille of peterselie.
  3. Snijd daarna het bladerdeeg in 4 gelijke stukken en vouw ze dicht rond de zalm.
  4. Maak vervolgens met een mes voorzichtig een ruitjespatroon en bestrijk daarna met het ei.
  5. Bak 20-25 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is.
  6. Maak ondertussen de saus door de crème fraîche, citroensap, citroenrasp, peper en zout te mengen.
  7. Serveer tot slot de zalm in bladerdeeg met de saus en haricot verts.

 

trifle met rood fruit

Nagerecht: Trifle met rood fruit

Tijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram rood fruit (vers of vriezer)
  • Lange vingers of stukjes cake
  • Poedersuiker en/of chocoladevlokken ter garnering

 

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom stijf met de suiker en het vanille-extract.
  2. Spatel vervolgens voorzichtig de mascarpone door de slagroom.
  3. Maak dan laagjes in een glas: begin met een laagje lange vingers of een laagje van stukjes cake, daarna een laag mascarponeroom en vervolgens een laagje rood fruit. Herhaal tot het glas vol is en herhaal dit met 4 glazen (of maak één grote schaal).
  4. Top tot slot af met extra rood fruit en poedersuiker of chocoladevlokken.
  5. Eet smakelijk!

 

Ben je er tijdens het maken van het kerstdiner achter gekomen dat je kookplaat of oven niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie voor het kerstdiner:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest